Gå til hovedindhold

Klimacafé: Sådan blev familie bæredygtig år for år

D. 13. september kan du høre hvordan Jacob Antvorskov og hans familie år for år har reduceret deres klimaaftryk. Bagefter kan kommunens fagfolk hjælpe dig i gang med at gøre det samme.

Jacob Antvorskov og hans kone forfatteren Charlotte Weitze var så frustrerede, da COP 15 i København ikke førte til noget, at de besluttede at lave en 2030-plan for deres egen familie. Det kræver ofte en investering – enten økonomisk eller mentalt – at reducere sin CO2-udledning, og derfor ville de gøre en ting om året. I deres plan har de fx sat streg over følgende: ” 2009: mindre energiforbrug, 2011: genbrug, 2014: solceller, 2015: kødfrie dage, 2016: mere cykling, 2019: elbil, 2021: varmepumpe”.  Siden 2009 er de nået langt. De har sænket deres klimaaftryk med mere end 50 % og arbejder nu på at nå klimalovens 70 %.

På klimacaféen vil Jacob Antvorskov fortælle om den rejse familien har været på, og hvorfor andre bør lave deres egen plan. Under oplægget vil der være pasta og højtlæsning, så børnefamilier også kan være med. Efter oplægget vil der være hygge, lidt mad og mulighed for vejledning i klimavenlige tiltag af kommunens fagfolk.

Klimacaféen er en del af Greve Kommunes klimahandlingsplan, som blev vedtaget i maj, og som kommunen nu er i gang med at implementere. Klimaborgersamlingen, som var et vigtigt input til klimaplanen, efterspurgte et sted, hvor borgere i kommunen kan mødes om klimaforandringer og handle i fællesskab. Det er det behov, klimacaféerne skal forsøge at møde.

Du kan læse mere om Jacob Antvorskov og hans familie i artiklen her og på hans blog.

Tilmeld dig her

Program for klimacaféen 

Tid og sted: d. 13. september kl. 17-19 på Greve Bibliotek.

17:00: Pasta til børnene og start på højtlæsning og andre børneaktiviteter

17:20: Velkomst v. Greve Kommune

17:30: Hvordan min helt almindelige familie reducerede CO2-aftrykket med mere end 50 %, v. Jacob Antvorskov

18:10: Skal vi have en klimagruppe i Greve?, v. tilflytter Jens Erik Larsen 

18:20: Hygge, mad og mulighed for vejledning af kommunens klimamedarbejdere indenfor:

  • Varme (fjernvarmeplaner, varmepumper mm.)
  • Elbil og elcykel
  • Energirenoveringer 
  • Solceller
  • De nye kostråd
  • Ferier
  • Fællesskaber

19:00: Farvel

Sidst opdateret: 5. september 2023