Gå til hovedindhold

Opsamling på digitalt borgermøde om forslag til Kommuneplan 2021

I forbindelse med at Kommuneplan 2021 er i offentlig høring blev der inviteret til digitalt borgermøde den 11. august 2022.

Indhold

  På borgermødet blev der givet en indflyvning til kommuneplanens formål og muligheder samt væsentlige ændringer i forhold til eksisterende kommuneplan. Desuden var der mulighed for at stille opklarende spørgsmål til kommuneplanen. 

  Opsamling efter borgermødet

  På mødet var der mulighed for at stille opklarende spørgsmål til kommuneplanen. Af liket nedenfor kan du se Greve Kommunes skriftlige svar på de spørgsmål, der blev stillet under mødet. Spørgsmålene tæller ikke som høringssvar til kommuneplanen. Høringssvar skal indgives separat, som du kan læse mere om længere nede på denne side. 

  Skriftligt svar på spørgsmål (pfd)

  I videoen nedenfor kan du se en optagelse af hele borgermødet, der foregik over den digitale kommunikationsplatform Microsoft Teams.

  Kommuneplanen er i offentlig høring

  Kommuneplanen er i offentlig høring til og med den 25. august 2022.

  Information om hvordan du indgiver høringssvar til kommuneplanen fremgår under ’Høringer’ på Greve Kommunens hjemmeside: Borgerinddragelse og høringer | Greve Kommune

  Hvad er en kommuneplan?

  Kommuneplan 2021 konkretiserer pejlemærkerne fra Planstrategi 2019 og fastlægger de overordnede mål og retningslinjer for kommunens fysiske udvikling i et 12-årigt perspektiv. Kommuneplanen udarbejdes på baggrund af planloven og skal vedtages af Byrådet hvert 4. år.

  En kommuneplan har ikke handlepligt, og der er nødvendigvis ikke afsat penge i budgettet til, at de ændringer man ønsker sig endnu kan lade sig gøre. Kommuneplanen sikrer blot, at udviklingsmulighederne, af den by man ønsker fremadrettet, kan lade sig gøre. En kommuneplan ser derved kun fremad og ikke tilbage.

  Formålet med at kommuneplanlægge er bl.a., at forandringerne af kommunen sker på den mest hensigtsmæssige måde. Dvs. at de rette funktioner placeres det rette sted. Kommuneplanen er derfor den plan, hvor borgere og virksomheder bl.a. kan orientere sig om, hvordan hele kommunens areal ønskes forvaltet og med hvilken hensigt. Kommuneplanen er samtidig kommunens strategiske arbejdsredskab, der koordinerer og prioriterer fremtidige aktiviteter.

  Se forslaget til Kommuneplan 2021 (PDF)

  Sidst opdateret: 7. september 2022

  Kontakt

  Planlægger

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Send Digital Post (kræver NemID)