Gå til hovedindhold

Ændret linjeføring af busdriften mod ”Nyt Ringnet”

Høring til og med den 15. august 2023, kl. 12:00

Byrådet i Greve Kommune besluttede på sit møde den 19. juni 2023 at sende forslag om besparelse på Movias busdrift i høring. Movia fremlagde på mødet en analyse med blandt andet dette forslag til ændrede linjeføringer.

Analysen skal danne grundlag for en beslutning om, hvordan den ønskede besparelse i busdriften skal opnås. På den baggrund besluttede Byrådet, at der skal arbejdes med at forlænge linjeføringen af bus 225 til Ishøj Station. Selvom forslaget umiddelbart kan betragtes som en forbedring, er dette en ændring af busdriften, hvorfor dette sendes i høring.

Greve Kommune er med i det tværkommunale samarbejde, Nyt Ringnet, der handler om at tilpasse busnettet til den kommende letbane i Ring 3, der åbner i 2025. Ved at forlænge linje 225 til Ishøj St., vil busdriften forbedres, idet den tilkobles letbanen. Udover en forbedring af busdriften og en bedre kobling mellem offentlig transport, vil ændringen medføre en besparelse i Greve Kommunes årlige tilskud til busdriften.

 

Linjeføringen for 224 forenkles ved at lade den køre ad Hundige Centervej i stedet for at kører ad Hundige Strandvej og Hundigevej. På den måde vil bussen få en mere direkte forbindelse til Hundige St., hvilket vil give passagererne kortere rejsetid. Stoppestedet "Solsikken” vil ikke længere blive betjent. 

På nedenstående kort fremgår den forslåede rute for bus 225 med grøn og bus 224 med rød.

 

 

Dette forslag er et af to forslag vedr. ændring af busdriften. Det andet forslag er i høring frem til den 7. august og kan læses her (link).

Høringssvar til den planlagte besparelse kan sendes til:
Center for Teknik og Miljø
Plan, Vej og Landskab

VLM@greve.dk

Senest den 15. august 2023. kl. 12:00.

Sidst opdateret: 3. august 2023

Kontakt

Vej og Landskab

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Send Digital Post (kræver MitID)