Gå til hovedindhold

Bygnings- og Boligregistret (BBR)

Du kan benytte Ret BBR, hvis du har rettelser til den eksisterende BBR-meddelelser.

Indhold

  Hvordan anmelder du ændringer til BBR?

  Alle husejere har en BBR-ejermeddelelse. Du skal selv holde øje med, om oplysningerne på din BBR-ejermeddelelse svarer til de faktiske forhold.

  Du skal huske at meddele kommunen, hvis du foretager ændringer på din ejendom. Det er vigtigt af hensyn til vurdering, forsikring, belåning og eventuelt salg af ejendommen, at BBR-registret er ajourført korrekt. Du skal således melde alle ændringer på din ejendom til BBR-myndigheden, det vil sige kommunen - også selvom byggearbejdet kan opføres uden en byggetilladelse. Det er, ifølge BBR-loven, ejerens ansvar, at BBR er ajourført korrekt.

  Ved færdigmelding og afslutning af et byggearbejde, sender kommunen automatisk en ny BBR-ejermeddelelse til ejeren.

  Har du ændringer til din BBR-ejermeddelelse skal du benytte Ret BBR, og rette i din BBR-oplysninger.  Klik på selvbetjeningsboksen højre øverst på siden. 

  Vær opmærksom på, at indberetning af byggearbejder der ikke fremgår af din BBR-ejermeddelelse, kan kræve, at byggearbejdet skal søges lovliggjort.

  Byggearbejder der skal ansøges lovliggjort, skal ansøges via ansøgningsportalen Byg og Miljø på www.bygogmiljø.dk.  

  Ret BBR er en ny digital løsning hvor du som boligejer selv kan gå ind og rette i dine BBR-oplysninger. Dine ændringsforslag sendes til kommunen via BBR’s indbakke, som betjenes af registerførerne i kommunen.

  Ændringsforslagene vil blive behandlet, hvorefter de registreres i BBR hvis de kan godkendes af kommunen. Hvis dine ændringsforslag godkendes, vil du automatisk få tilsendt en opdateret BBR-meddelelse. Kan dine ændringsforslag ikke godkendes, vil du modtage oplysning om dette.

  I Ret BBR kan du som boligejer bl.a.:

  • Se dine egne ejendomme

  • Se dine ejendomsoplysninger om grund, bygninger og tekniske anlæg mv.

  • Foreslå ændringer til registrerede BBR-oplysninger

  • Foreslå ændringer til placering af bygninger via et oversigtskort

  • Foreslå registrering af nye småbygninger via et oversigtskort

  Ret BBR tillader kun ændringer af almindeligt forekomne situationer for en boligejer. Eksempelvis er det ikke muligt at registrere nye bygninger, som ikke er småbygninger, eller registrere nye boligenheder.

  For at benytte Ret BBR skal du være logget ind med dit NemID.

  Har du som ejendomsmægler rettelser til en ejendom, skal du enten bede ejeren selv om at indsende ændringsforslagene eller foretage rettelserne sammen.

  Sidst opdateret: 6. februar 2023

  Kontakt

  BBR Team

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 91 96

  Send Digital Post (kræver NemID)