Gå til hovedindhold

Klage over ulovligt byggeri

Oplever du, at din nabo er påbegyndt, eller allerede har opført et byggeri der ikke er lovligt, har du mulighed for at klage til kommunen.

Indhold

  Når man bor tæt sammen i et byområde, som de fleste gør i Greve Kommune, kan der være tilfælde hvor man kan blive generet af naboens nybyggeri.

  Alle grundejere har ret til at bygge inden for de rammer, der gælder i statens bygningsreglement og i kommunens plan for området.

  Omvendt hvis din nabo er på vej til at opføre eller allerede har opført et byggeri, der ikke ligger inden for disse rammer, så har du mulighed for at klage over det til kommunen

  Snak med naboen, hvis du bliver generet. Går det ikke, kan kommunen måske hjælpe.

  Rigtigt mange problemer kan klares med en stille snak over hækken eller en kop kaffe. Og jo tidligere i byggeprocessen I får snakket sammen jo bedre. Med en tidlig snak har I mulighed for at snakke jer til rette og inden for rammerne af byggeloven og lokalplanen få justeret byggeriet så både du og den, der bygger kan blive tilfredse.

  Men hvis et planlagt eller allerede opført byggeri ikke ligger inden for rammerne af byggeloven og lokalplanen, så kan du vælge at klage til kommunen. Du kan enten via linket til højre på siden (ved brug af computer) eller forneden på siden (ved brug af tablet eller mobiltelefon) finde et anmeldelsesskema hvis du ønsker at klage over byggeri. Skemaet sendes til byg@greve.dk, hvorefter vi vil kigge på sagen. Du skal dog være opmærksom på, at vi generelt prioriterer indkomne byggesager højt, og derfor kan sagsbehandlingstiden for klagesager være lang.

  Vær opmærksom på, at klagesager er omfattet af princippet om offentlighed i forvaltningen, og at den du klager over, som udgangspunkt vil få sendt din klage til udtalelse.

  Sidst opdateret: 21. september 2022

  Klageskema

  Kontakt

  Byggesagsbehandling

  Mandag - tirsdag: 9.00 - 11.00

  Onsdag: lukket for telefonkontakt

  Torsdag: 9.00 - 11.00 og 15.00 - 16.00

  Fredag: 9.00 - 11.00

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 91 96

  Send Digital Post (kræver NemID)