Gå til hovedindhold

Valg af ansøgningstype i Byg & Miljø

Når du skal ansøge igennem Byg & Miljø, er det vigtigt at du får valgt den korrekte ansøgningstype, da ansøgningstypen bl.a. afhænger af, hvilke bilag du skal indsende i forbindelse med ansøgningen, samt hvor lang tid du kan påregne at få behandlet din ansøgning.

Indhold

  Kommunernes sagsbehandlingstider på byggesager og miljøgodkendelser er omfattet af en servicemålaftale indgået mellem regeringen og KL (Kommunernes Landsforening), der angiver hvor lang tid den enkelte kommune må bruge på at behandle bygge- og miljøsager.

  Servicemålene bliver målt igennem ansøgningssystemet Byg & Miljø, hvor hver enkelt ansøgningstype er tilkoblet de servicemål der er vedtaget.

   

  Når du ansøger, er det derfor vigtigt at du fra ansøgningens start får valgt den korrekte ansøgningstype, således at din ansøgning er omfattet af det korrekte servicemål, og at de dokumentationskrav der stilles i forbindelse med sagsbehandlingen, svarer til det du ansøger om.

  Ansøg om byggetilladelse

  Får du indsendt din ansøgning under en forkert ansøgningstype er det ikke muligt for kommunen at ændre i din ansøgning, ligesom systemet heller ikke tillader, at du kan redigere i en ansøgningstype, der allerede er indsendt til kommunen. Ved valg af en forkert ansøgningstype, vil du derfor blive bedt om indsende et nyt projekt under den korrekte ansøgningstype, hvorefter din oprindeligt indsendte ansøgning vil blive annulleret.

  Det er derfor vigtigt, at du vælger en korrekt ansøgningstype, så vi kan behandle din ansøgning hurtigst muligt.

  Du kan herunder se eksempler på hvilke typer af byggearbejder, der er omfattet af de ansøgningstyper du kan finde i Byg & Miljø. 

  Ansøgningstyper

  Opførelse af fritstående eller integrerede garager, carporte, udhuse, hønsehuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende samt tilbygninger hertil.

  Opførelse af nye enfamiliehuse, rækkehuse, tofamiliehuse, dobbelthuse og kædehuse samt tilbygninger hertil. Opførelse af udestuer, havestuer, vinterhaver, anneks og lignende.

  Opførelse af industri- og lagerbygninger.

  (Omfatter også kontor- og butiksbyggeri i en etage)

  Opførelse af institutioner, børnehaver, skoler, plejehjem, kontorbyggeri og lignende i en og flere etager.

  Opførelse af etageboliger, etageboliger blandet bolig og erhverv samt sammenlægning eller opdeling af lejligheder i etageboliger.

  Alle former for nedrivningsarbejder.

  Opførelse af transportable konstruktioner, telte, tribuner, scener, messestande, midlertidige pavilloner og lignende.Indretning af camping-, festival- og salgsområder.

  Alle former for forespørgsler, f.eks. til en lokalplan eller generelle byggeregler.

  Sidst opdateret: 26. oktober 2021

  Kontakt

  Byggesagsbehandling

  Mandag - tirsdag: 9.00 - 11.00

  Onsdag: lukket for telefonkontakt

  Torsdag: 9.00 - 11.00 og 15.00 - 16.00

  Fredag: 9.00 - 11.00

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 91 96

  Send Digital Post (kræver NemID)