Kontakt
Natur og Miljø
Telefontider:
Mandag: 9-11
Tirsdag: 9-11
Onsdag: Telefon lukket
Torsdag: 9-11 og 15-16
Fredag: 9-11
Tænker du på at forbedre din bolig. Her kan du få et overblik af nogle af de muligheder du har. Du finder en samling eksterne links til arrangementer og inspiration til hvad du kan gøre ved din bolig for at spare energi.
Lige nu mærker vi alle de høje priser på el, varme og benzin på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa. På den lange bane er løsningen grøn energi i sammenhæng med at spare på energien. På den korte bane er det - at spare på energien.
Det kan du gøre på mange måder. Find de bedste spareråd lige her.
I september måned åbner endnu en tilskudspulje til energirenovering af boliger, og vil du ansøge om tilskud til din energirenovering, så skal du have et gyldigt energimærke. Det er kun huse med energimærke E, F eller G, der kan søge tilskud til at energirenovere.
For et typisk parcelhus, på eksempelvis 154 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 120.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til ca. 22 procent af investeringen, men energimærket skal være gyldigt og af mærket E, F eller G, hvis boligejere skal have tilskud.
Energimærket indeholder en beregning af hvilke energimæssige forbedringer, der kan betale sig at gennemføre, og hvad boligens energibogstav bliver, hvis de foreslåede energimæssige forbedringer gennemføres. Typisk vil boliger der har et godt energimærke kunne sælges til en højere pris.
Energimærket viser også de energimæssige udgifter, der er forbundet med boligen, og er en del af en boligs salgsopstilling, hvis boligen sættes til salg - og er også et krav, hvis du skal have tilskud til energiforbedringer.
Energimærket har en gyldighed på 10 år fra udstedelsesdagen, dog mister energimærket sin gyldighed, hvis der bygges om eller foretages ændringer i et omfang, der påvirker boligens energiforbrug.
Prisen for udarbejdelse af et energimærke, afhænger af boligen størrelse.
Her kan du læse mere om puljen, når den åbner igen i september 2022: Få tilskud til at spare energi
Her kan du læse mere om energimærkning af din bolig: Energimærkning
Nedenstående eksterne links er kun et udpluk af nogle de muligheder, som du har for at kunne energiforbedre din bolig. Vi har samlet dem til dig, for at du hurtigt kan komme i gang med at skabe dig et overblik over dine muligheder for at reducere dit energiforbrug.
Der er mange gode råd og hjælp at hente på statens sider om SparEnergi.
Energitjenestens hovedopgave er at yde gratis og uvildig information om energibesparelser og vedvarende energi til den enkelte borger, virksomhed og offentlige myndighed.
På Energivejlederen.dk kan du finde din lokale energivejleder, som kan give dig inspiration til, hvordan netop din bolig kan energirenoveres og på sigt spare penge på dit energiforbrug.
Grønt el-valg skaber et overblik over de forskellige elektricitetsleverandører for dig. Leverandørerne er klassificeret efter hvor meget CO2 de skaber ved produktion af el.
Videncenter for energibesparelser i bygninger
Videncenter for energibesparelser i bygninger samler og formidler viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger.
Bolius er boligejerens videncenter. På denne side kan du finde mange informationer om, hvordan du kan nedbringe dit energiforbrug. Linket fører direkte til Bolius.dk's side om energi.
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger
Foreningen er et netværk af kommuner og andre offentlige myndigheder samt rådgivere, forskere, boligselskaber, virksomheder, græsrødder og andre interesserede, der alle har et fokus på bæredygtige byer og bygninger.
Ovenstående links skal kun opfattes som inspiration og er ikke nødvendigvis tilladt, at udføre i dit lokalområde/i din lokalplan.
Sidst opdateret: 28. november 2022
Telefontider:
Mandag: 9-11
Tirsdag: 9-11
Onsdag: Telefon lukket
Torsdag: 9-11 og 15-16
Fredag: 9-11