Gå til hovedindhold

Klimaråd til borgere

Her kan du få gode råd til, hvad du som borger kan gøre for at skåne klimaet og spare penge.

Solpaneler på taget

Indhold

  Energi

  Spørg din byggesagsbehandler ved ansøgning om byggetilladelse. Energirenovering af f.eks. klimaskærmen kan også forbedre indeklimaet og komforten.

  Alle huse der sælges skal have et energimærke, der er højst 5 år gammelt. Energimærket viser hvordan du kan forbedre energiforbruget i din bolig. Du kan se dit hus’ energimærke på www.ois.dk

  Et klimatjek er en gennemgang af din families konkrete energiforbrug. Det kan være et godt supplement til energimærket, og hjælpe dig videre i processen med energirenovering. Et klimatjek foretages af en energivejleder. Find din lokale energivejleder på www.energivejlederen.dk

  Mange energiforsyningsselskaber vil gerne ”købe” din energibesparelse, dvs. at hvis du inden, du går i gang med selve energirenoveringen indgår en aftale med dem, får du mellem 10 og 42 øre pr. kWh, som du fremover sparer.

  Et solfangeranlæg på 1-1,5 meter kan dække 60-65 % af din husstands årlige varmtvandsbehov, og ofte hele behovet om sommeren.

  10-40 m2 solceller kan dække et enfamiliehus’ elektricitetsbehov og spare meget CO2 og penge på elregningen på langt sigt.

  Hårde hvidevarer mærkes efter hvor lidt energi, de bruger, og der er mange penge at spare f.eks. at købe et A++ mærket køleskab. Se mere på www.sparenergi.dk

  Miljømærkede produkter bruger typisk mindre energi, eller der er brugt mindre energi i produktionen af produkterne end produkter uden miljømærker.

  Herved sparer du helt automatisk mange penge og meget CO2, uden at det kræver en investering.

  Transport

  • Tag toget eller bussen frem for at tage bilen til og fra arbejde eller til fritidsaktiviteter.
  • Kør på cykel, el-løbehjul eller gå til arbejde og fritidsaktivitet. 
  • Kør sammen med en kollega til arbejde 

  Klimatilpasning

  • Vælg grøn bevoksning frem for befæstede fliser, asfaltbelægning mv.
  • Vælg grønt tag på dit hus.

  Du kan læse mere om Greve Kommunes klimatilpasning, og du kan også få inspiration til, hvordan du kan klimatilpasse din bolig på nedenstående link.

  Grønne naboskaber

  Vidste du...

  At der over hele landet er opstået små nabogrupper af borgere, der alle ønsker at mødes og udveksle ideer og hjælpe hinanden med klimahandling?

  De hedder "Grønne Naboskaber", og du kan læse mere om det her.

  Grønne Nabofællesskaber

  Sidst opdateret: 28. november 2022

  Kontakt

  Natur og Miljø

  Telefontider:

  Mandag: 9-11
  Tirsdag: 9-11
  Onsdag: Telefon lukket
  Torsdag: 9-11 og 15-16
  Fredag: 9-11

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 94 48

  Send Digital Post (kræver NemID)