Gå til hovedindhold

FAQ

Spørgsmål og svar omkring renoveringen.

Skilt foran Strandskolen. På skiltet står der "Strandskolen".

Spørgsmål og svar

Byrådet har afsat næsten 139 millioner kroner (138.958.000 kroner) til renovering af Strandskolen.

Strandskolen er en tre-sporet skole, som blev bygget i 1980'erne.

Her 40 år efter har skolen et påtrængende behov for at blive renoveret, men der er også brug for at modernisere skolen, så faglokaler og indretning lever op til nutidens pædagogik og krav. 

Generelt bliver skolens tage og facader renoveret og efterisoleret. Desuden kommer der nye ventilationsanlæg, nye lofter og loftsbelysning, hvilket betyder at indeklimaforholdene bliver meget bedre.

Indskolingen, mellemtrinet og udskolingen får hver sit sammenhængende område på skolen. Skolen får desuden et nyt Pædagogisk Læringscenter, der skal placeres i hjertet af skolen med gode tilgangsforhold for alle elever og medarbejdere. 

Her kan du se en tegning af det færdige resultat:

Du kan se alle arkitektekttegninger her: Skitsebog, Strandskolen

Du kan også læse hele sagen med bilag, som byrådet godkendte den 22. marts 2021: Strandskolen - Projektforslag og anlægsøkonomi

Byggepladsen ændrer placering i takt med at byggeetaperne skifter. Under alle etaper vil byggepladsen være afskærmet, så børn, forældre, medarbejdere eller forbipasserende ikke kommer ind på byggeområdet. 

Tung kørsel

Kørsel til/fra byggepladsen med byggematerialer og affald vil ske med store lastbiler, og der bliver lavet en plan, så der kun bliver kørt med tunge biler, når det er nødvendigt. Desuden må kørsel til og fra byggepladsen ikke ske i tidsrummet 7.30-8.30, hvor elever og medarbejdere møder på skolen. Når det er nødvendigt at køre leverancer til og fra byggepladsen i resten af skoletiden, bliver bilerne fuldt af en såkaldt flagmand - altså en gående person.

Miljøfarlige stoffer

Strandskolen er fra en tid, hvor der desværre blev anvendt materialer med indhold af pcb, asbest, bly, zink med videre. Disse stoffer skal fjernes og håndteres miljømæssigt korrekt under hele projektet. Derfor bliver der undervej både afskærmet med hegn og måske inddækket med plads, ligesom der kan bliver etableret luftsluser og lignende.  Nogle af håndværkerne og bygningsarbejderne vil i perioder bære heldækkende dragter, handsker og åndedrætsværn for at overholde alle arbejdsmiljøkrav.

Strandskolens elever har lige nu idrætsundervisning i Karlslundehallerne. Der er ikke truffet beslutning om på lang sigt om, hvor eleverne skal have idræt.

Ja. Det er afsat penge til udearealerne.

Det er dog for tidligt at begynde at renovere og beplante, da entreprenøren fortsat skal have plads til arbejdet på skolebygningen. Men i foråret 2025, når byggeriet er færdigt begynder arbejdet med skolegårdene.

I sagen her, kan man læse byrådets beslutning om at afsætte penge til udearealerne.

 

Sidst opdateret: 25. marts 2024

Kontakt

Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver MitID)