Gå til hovedindhold

Ældre Greveborgere over 80 år kan tilmelde sig aktiviteter og bytte hjemmehjælpsindsatser

Nu kan borgere over 80 år blive en del af projekt Borgerens Valg, hvor de selv kan vælge, hvilken hjælp der er meningsfuld for dem, afprøve hjælpemidler samt få viden om fællesskaber, motionstilbud og aktiviteter i Greve Kommune.

15. sep. 2021

I september bliver projekt Borgerens Valg skudt i gang i Greve Kommune. Projektet har fokus på at sætte ældre borgers ønsker og valg i centrum, så de trives og oplever, at de selv kan påvirke deres egen hverdag. Projektet vil foregå frem til sommeren 2022.

Gåtur med hunden i stedet for rengøring

Borgere over 80 år kan ændre eller bytte visiterede hjemmeplejeindsatser fra kommunen. Skal borgeren have besøg på fredag, kan borgeren vælge at modtage sin rengøring om torsdagen. Indsatserne kan også være noget helt nyt, som de ældre ikke plejer at få hjælp til. For eksempel kan borgeren bytte sin rengøring eller anden hverdagsindsats til en hundeluftetur sammen med sin hjemmehjælper.

Borgmester Pernille Beckmann over sig over, at kommunens ældre nu får mere valgfrihed i hverdagen:

“Ældre er lige så forskellige som alle andre, og derfor har de naturligvis også forskellige behov på forskellige tidspunkter. Med Borgernes Valg bliver det lettere for hver enkelt ældre, at få den hjælp der er brug for”, siger hun.

Ældre bestemmer selv

Fleksibilitet og valgfrihed er nøgleord i projektet, hvor borgerne inden for en afgrænset pulje af visiterede indsatser selv kan bestemme, hvilken hjemmehjælpsindsats de ønsker, og hvornår de ønsker at modtage den. Sammen med borgernes faste hjemmehjælpere bliver de støttet til at vælge det, der giver bedst mening for dem.

Fællesskab i foreninger og aktiviteter

Projektet vil også støtte ældre i at deltage i kommunens foreningsliv sammen med andre ældre. De ældre borgeres deltagelse i sociale aktiviteter skal hjælpe med at skabe relationer og give de ældre flere gode oplevelser i hverdagen. Informationsmateriale og vejledning fra projektets personale om Greve Kommunens forenings- og kommunale aktiviteter og tilbud skal gøre det nemt og lettilgængeligt at tilmelde sig de aktiviteter, som de ældre gerne vil deltage i.

Greve Kommune har ansat en selvbestemmelseskonsulent, der sammen med borgernes faste hjemmehjælpere skal rådgive og vejle i projektet.

Læs mere om Borgerens Valg

Sidst opdateret: 13. juni 2023

Kontakt