Gå til hovedindhold

Vaccination mod Covid-19 - efteråret 2022

Bliv vaccineret mod Covid-19 fra og med d. 15. september 2022.

Test- og vaccinationsindsatsen i Greve kommune ophører

Test- og vaccinationsindsatsen i Greve kommune bliver lukket ned den 12. december 2022. Dette vil således være den sidste dag, hvor det er muligt at blive vaccineret i Hundigehallen.

Den 15 september 2022 opstartes det nye vaccinationsprogram for Covid-19. Pfizer og Moderna har begge lavet opdaterede vacciner, der yder god beskyttelse mod de nye varianter som f.eks. omikron-varianten.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende grupper bliver vaccineret mod Covid-19:

  • Alle personer på 50 år og derover
  • Personer under 50 år, som er i særlig øget risiko
  • Gravide
  • Sundheds- og plejepersonale samt personale i dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko
  • Pårørende til personer i særlig øget risiko

Information om vaccination mod Covid-19

Der kan bestilles tid til vaccination på www.vacciner.dk. Har man brug for hjælp, kan man også bestille tid til vaccination hos Region Sjællands Corona Call center på telefon: 70 20 42 33

Det er muligt at blive vaccineret på ét af de regionale vaccinationscentre. Se oversigt over vaccinationscentre på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Som udgangspunkt skal man selv - eller ved hjælp af ens pårørende - sørge for transport til vaccination.

Hvis man har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og har brug for hjælp til transport, er det muligt at søge om en Flex Handicap-ordning. Man kan søge dette via Greve Kommunes Borgerservice på telefon: 43 97 97 97. Får man hjemmepleje, skal man søge om hjælp til transport via hjemmeplejen.

Borgere der er immobile, og som kun kan forlade deres hjem med en liggende transport, kan blive hjemmevaccineret. Er der behov for dette, skal man kontakte Borgerservice på telefon 4397 9797.

Røde Kors tilbyder hjælp til sårbare mennesker med at blive vaccineret. Ved at ringe ind til hjælpelinjen ”Et Godt Stik” kan man få:

  • Rådgivning om, hvordan man bestiller tid til vaccination.
  • Oplysning om, hvor man kan blive vaccineret.
  • Tryghedsledsagelse til og fra vaccinationssted.

Alle der ønsker at blive vaccineret, men har svært ved at overskue, hvordan det praktisk lader sig gøre eller er utrygge ved at tage til vaccinationsstedet alene, kan få hjælp hos Røde Kors.

Social- eller sundhedspersonale kan også kontakte hjælpelinjen på vegne af borgere, der har behov for hjælp til at blive vaccineret.

Hjælpelinjen kan kontaktes alle hverdage fra kl. 10-15 på tlf. nr.: 35 29 96 60 eller via formularen på denne side: Ledsagelse til vaccination mod corona | Røde Kors (rodekors.dk)

Læs mere om efterårets vaccinationsprogram

Sidst opdateret: 15. december 2022

Kontakt

Greve Kommune (Borgerservice og rådhus)

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver NemID)