Gå til hovedindhold

Bedre trafiksikkerhed ved Tune Skole Højen

Greve Byråd har afsat fire millioner kroner til at forbedre trafiksikkerheden ved Tune Skole Højen

Indhold

    Tune Skole Højen og Tune Skole Lunden skal samles på Tune Skole Højen efter sommerferien. Det betyder flere elever på skolen og dermed også mere trafik. Derfor har Greve Byråd nu besluttet at forbedre trafiksikkerheden omkring skolen med en række tiltag. 

    ”Det skal selvfølgelig være trygt og sikkert for elever, forældre og medarbejdere at komme til og fra skolen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi på baggrund af en grundig trafiksikkerhedsanalyse, kan komme i gang med at forbedre trafiksikkerheden. Jeg er sikker på, at alle i og omkring skolen bliver glade for de kommende forbedringer”, siger formanden for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.  

    Fodgængerfelt, blink og lavere hastighed  

    Greve Kommune begynder med de forbedringer, som er vigtigst for trafiksikkerheden, og kommunen vil så vidt muligt være færdige med dem inden skolestart i august.  

    Det gælder blandt andet et fodgængerfelt på parkeringsarealet ved Tunehallerne og en stiforbindelse til de midlertidige bygninger nord for skolen. Derudover skal oversigtsforholdene forbedres ved fodgængerfeltet på Tunehøj, og der skal opsættes et såkaldt torontoblink. Der kommer også hastighedsbegrænsning på 30 km/t langs Tunehøj og i krydset ved Tune Parkvej og Nørregade.   

    Ny vejforbindelse 

    Efter skolestart fortsætter Greve Kommune med at forbedre trafiksikkerheden.  

    Kommunen vil for det første begynde planlægningen af en ny vejforbindelse mellem Tunehøj og Nordgårdsvej. Derudover vil byrådet i forbindelse med budgetlægningen for 2025 drøfte, om de kan sætte penge af til yderligere forbedringer. 

    Greve Kommune har lavet hjemmesiden greve.dk/tuneskole, som indeholder alt om sammenlægningen af Tune Skole. Her kan man blandt andet læse mere om de kommende tiltag og se billeder af dem. Man kan også læse den trafiksikkerhedsanalyse, som de forskellige tiltag kommer fra. 

    Sidst opdateret: 18. april 2024

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)