Gå til hovedindhold

Byråd vil skaffe penge til Mosede Klimapark

Mosede Renseanlæg skal renoveres og i den forbindelse drømmer byrådet at skabe et åbent parkområde og et interaktivt læringsmiljø omkring anlægget. Det kræver dog både fondsmidler og penge på budgettet for de kommende år.

Indhold

    Mosede Renseanlæg skal renoveres. I den forbindelse vil byrådet også gerne gøre området omkring renseanlægget til en åben park, Mosede Klimapark, hvor skolebørn kan lære mere om klima og bæredygtighed, og hvor også er plads til borgere, som ønsker en pause i grønne omgivelser. 

    Park ved renseanlægget

    Borgmester Pernille Beckmann håber, at det vil lykkes at finde penge til klimaparken. 

    "I byrådet har vi en fælles vision om at skabe bæredygtige bysamfund, og ved Mosede Renseanlæg er der mulighed for at vi kan skabe en park, hvor der både er plads til at børn og unge kan lære mere om klima og bæredygtighed, og hvor man kan slappe af eller løbe en tur”, fortæller borgmester Pernille Beckmann. 

    Penge skal forhandles

    I går drøftede politikerne mulighederne på byrådsmødet, og de besluttede, at Greve Kommune skal søge Nordea-fonden om 8,45 millioner kroner til at anlægge parken. Nordea-fonden stiller dog krav om, at kommunen skal stille med det samme beløb, som Nordea-fonden bevilliger. Derfor besluttede politikerne at fortsætte drøftelserne i forbindelse med, at budgettet for det kommende år skal forhandles.  

    Hvis byrådet kan skaffe finansiering til parken, er det planen af klimaparkens læringsruter skal laves i samarbejde med kommunens børn og unge.  

    Greve Kommunes budget for 2025 og årene derefter skal endeligt vedtages på byrådsmødet den 2. oktober 2024. 

    Sidst opdateret: 18. april 2024

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)