Gå til hovedindhold

Energioptimering: Greve Kommune sparer penge og hjælper klimaet

LED-belysning og bedre udnyttelse af varme skal spare Greve Kommune for godt tre millioner kroner om året og give klimaet en hjælpende hånd.

Indhold

    Greve Kommune har de seneste år gennemført forskellige energiprojekter i kommunale bygninger til gavn for pengepungen og klimaet. Nu fortsætter kommunen arbejdet ved at skifte til LED-belysning og udnytte varmen bedre i udvalgte bygninger. Det besluttede Greve Byråd på onsdagens byrådsmøde. 

    Bæredygtig kommune

    ”Vi har i byrådet en ambition om at være en bæredygtig og klimavenlig kommune. Derfor skal vi selvfølgelig hele tiden arbejde på at bruge energien på en klog og bedre måde, så vi kan spare penge i det lange løb og samtidig gøre noget godt for klimaet”, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.  

    Varme og lys

    Greve Kommune vil blandt andet udskifte belysningen på kommunens skoler, hvor lyset i hallerne og på flere af gangene består af gamle lysstofrør. Dertil skal der også skiftes til LED-lys i flere lokaler på plejecentrene samt i Valhallen og tennishallen ved Greve Idrætscenter. Kommunen vil også udnytte varmen bedre i alle haller ved at optimere brugen af varmeanlæggene, når der ikke er brugere i bygningerne. Det er tidligere blevet gjort i Greve Idrætscenter med gode resultater. 

    Greve Byråd har i alt sat omkring 23 millioner kroner af til energibesparelser frem til 2026, og når arbejdet er færdigt, kan kommunen se frem til en årlig besparelse på lidt over tre millioner kroner. 

    Sidst opdateret: 18. april 2024

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)