Gå til hovedindhold

Fremtidens velfærd bliver skabt i fællesskab

Politikerne bag Greve Kommunes brede budgetforlig arbejder med langsigtede reformer, der inddrager kommunens fællesskaber og sikrer velfærden for skoler, ældre og sårbare borgere.

Indhold

    Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liselott Blixt, Moderaterne og SF har nu lavet et budgetforlig for 2025.  

    Budgetforliget gælder for to år, så der er ro om økonomien og tid til at arbejde grundigt med beslutningerne:  

    “Et toårigt budgetforlig betyder, at vi får ro til at udvikle kommunen, sådan at velfærden både bliver sikret gennem bedre økonomi og bedre arbejdsgange. Jeg vil sige varmt tak til de ansvarlige partier i byrådet, som er med i forliget. Jeg ved, at vi alle sammen arbejder for, at Greve Kommune fortsat er et fantastisk sted at bo og leve”, siger borgmester Pernille Beckmann.  

    Børn skal trives og lære 

    Budgetforligets parter har haft skolerne højt på deres dagsorden. Skolerne får flere penge til materialer og inventar, ligesom de får bedre økonomi til specialundervisning. Samtidig får skolerne mere lokal frihed og selvbestemmelse. 

    Daginstitutionerne bliver tilgodeset med ekstra midler, som skal give det pædagogiske personale bedre arbejdsvilkår. 

    Trygt og godt ældreliv 

    Forligsparterne vil indføre ældrelovens helhedspleje, mere teknologi og etablering af et lokalplejehjem. Det bliver en stor omstilling, og den kommer til at ske sammen med de ældre og deres pårørende. 

    De gode rammer 

    Foreningslivet er vigtigt for både børn og voksne, og derfor afsætter forligsparterne penge til en ny kunstgræsbane og renovering af en kunstgræsbane. 

    Naturen, biodiversiteten og de grønne åndehuller bliver tilført ekstra ressourcer. 

    Kommunens bygninger skal bruges mere optimalt, og ledige kvadratmeter skal sælges. 

    Botilbud og sårbare borgere 

    Forligsparterne vil etablere flere botilbud og sørge for bedre mulighed for støtte i hjemmet døgnet rundt, så flere borgere med udfordringer kan blive boede i Greve Kommune eller flytte hjem til kommunen fra botilbud andre steder. 

    På samme måde investerer forligsparterne i kommunens egne kompetencer til at støtte udsatte børn og unge, så de også kan få hjælp lokalt. 

    Tillid til ledige

    Forligsparterne har stor tillid til, at lokale ledige arbejder aktivt hen imod selvforsørgelse, og derfor vil de forsøgsvis lave færre indsatser for at få ledige i job.  

    Citater fra forligsparterne 

    Forligsparterne har hver især deres mærkesager, som betyder noget for dem og deres parti. 

    Simon Østergaard, Venstre: 

    ”Vi giver skolerne en saltvandsindsprøjtning med bedre økonomi samtidig med, at hver enkelt skole og skolebestyrelse får mere frihed og flere muligheder for at præge skolerne lokalt. Desuden er det vigtigt for os, at foreningslivet blomstrer, og derfor investerer vi i kunstgræsbanerne i Hundige og Karlslunde, ligesom vi fremrykker renoveringen af Greve Fodboldklubs fodboldhus”. 

    Brigitte Klintskov Jerkel, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti:

    “På sidste byrådsmøde havde vi konservative et forslag om en akutpakke til skolerne, og flere penge til undervisningsmaterialer og inventar. Vi gik derfor til forhandlingerne med et afgørende ønske om ekstra penge til skolerne både i år - men også årene frem. Derfor er vi utrolig glade for, at det blandt andet lykkes at få afsat 15 millioner kroner ekstra til skolerne i 2024 - samt 7,5 mio. kr. ekstra i 2025/2026 til undervisningsmaterialer og inventar. Samtidig er vi meget glade for, at det endelig blev muligt at få afsat penge til en ny kunstgræsbane til Karlslunde Idrætsforening og Hundige Boldklub”. 

    Liselott Blixt, 1. viceborgmester, uden for parti: 

    "Jeg glæder mig over at vi nu indfører helhedspleje for de ældre i kommunen, der har brug for hjælp. Jeg ser frem til at vi starter arbejdet med E-distrikt, så vi kan implementere mere teknologi samt hjælp via telefon eller tablet. Og så er det også vigtigt, at vi får sat midler af til træningsredskaber på plejecentrene, da mange pensionister gør brug af fri træning". 

    Hans-Jørgen Kirstein, Moderaterne: 

    ”Vi har besluttet, at vi vil etablere et lokalplejehjem med levende fællesskaber, hvor tillid og friheden til at vælge er i fokus, for det er vigtigt for Moderaterne. Desuden er jeg glad for, at vi afsætter en pulje til naturen og den grønne omstilling. Det er også med stor glæde, at vi i forligsgruppen igen vil afsætte midler til at hædre og anerkende vores mange frivillige kræfter. Og sidst, men ikke mindst sørger vi for flere ressourcer til vores byggesagsbehandling”. 

    Linda Heegaard, SF: 

    ”SF søger samarbejdet fremfor ultimatum for at få indflydelse. Det er sådan man får rød politik ind i en blå kommune. Vores fokus i år har været ro på skolerne, løft til pædagogerne og ikke mindst sikring af fritidslivet. Og vi er ekstrem stolte af, at den fordelingsmodel til skolerne, SF-gruppen lavede i sommerferien i forhold til materialer, inventar med mere er imødekommet, at det efter en del armlægning lykkedes os at få afsat midler til pædagogerne til forberedelsestid, og vores initiativretsforslag (sammen A, Ø og C) om en kunstgræsbane til Hundige boldklub bliver en realitet. Derudover er der en masse direkte SF-aftryk i forligsteksten, der skal ud at arbejde i udvalgene. Og vi vil gerne takke samarbejdspartnerne for at lytte til SF i budgetprocessen”. 

     

    Budget

    Her kan du læse om Greve Kommunes budget og budgetforslag for det kommende år.

    Sidst opdateret: 20. september 2024

    Kontakt

    Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97