Voldsomt vejr får byråd til at investere i brøndalarmer
Greve Kommune investerer i alarmsystemer til pumpebrønde for at undgå oversvømmelser. Pengene kommer fra kommunens pulje til klimatiltag, og der er også afsat penge til solvarme og en batteripakke til solceller.
Greve Kommune investerer i alarmer på kommunens pumpebrønde og skruer op for kommunens klimaindsats med etablering af solvarmeanlæg på Greve Svømmehal og en batteripakke til et af kommunens nuværende solcelleanlæg. Det besluttede byrådet på onsdagens byrådsmøde.
Alarmer til pumpebrønde
Greve Kommune har omkring 50 pumpebrønde, der skal holde kommunens bygninger tørre under kraftig regn og oversvømmelser. Men når de bliver udsat for store mængder vand, kan de blive fyldte og flyde over. Derfor skal pumpebrøndene nu udstyres med alarmer, sådan at kommunen bliver advaret, hvis det sker.
”Vi lever i en tid med klimaforandringer, som fører til voldsommere vejr, der kan lave skader på kommunens bygninger. Det skete for eksempel tidligere på året, da Arenaskolen blev oversvømmet på grund af kraftig regn. Derfor er det nødvendigt, at vi har de rigtige foranstaltninger, så vi kan reagere hurtigt og undgå en dyr regning”, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.
Solvarme og batteripakke
Byrådet har også afsat penge til at opsætte solvarme på Greve Svømmehal, så solens stråler kan sørge for varmt vand til svømmerne. Desuden vil byrådet investere i en batteripakke til et af kommunens solcelleanlæg, sådan at kommunen kan gemme strøm på batterier, når prisen er lav, og bruge den, når prisen er høj. Først skal forundersøgelser dog afklare, hvorvidt de to projekter kan være tilbagebetalt og give driftsbesparelser inden for ti år.
Prisen for alarmer, solvarme og batteripakke er 800.000 kroner, der bliver taget fra kommunens pulje til nye klimatiltag.
Greve Kommune forventer, at de tre projekter går i gang i 2024.