Gå til hovedindhold

Borgermøde om kystbeskyttelse

Greve Kommune afholder i lyset af sidste års stormflod et borgermøde om kystbeskyttelse. Mødet er den 1. februar kl. 19-21 i Portalen og vil handle om forholdene langs kommunens kyst, og hvordan man som privat kan arbejde med kystbeskyttelse

Stormflod ved Mosede Fort

I oktober blev Greve Kommune og store dele af resten af Danmark ramt af stormfloden Babet. Vandstanden i havet langs kommunens kyst nåede en højde på 1,60 til 1,70 m over den normale vandstand, og stormen var dermed en 100-årshændelse. Stormfloden førte til skader på enkelte kystnære husstande og eroderede dele af den naturlige og konstruerede kystbeskyttelse.

Det er grundlæggende grundejers ansvar at kystbeskytte sin ejendom, men det kan være en svær proces at komme i gang med. Derfor er Greve Kommune vært for et borgermøde, hvor du kan møde en ekspert, der oplyser om, hvilke muligheder du har for dette, og hvordan du kan komme i gang.

Borgermødet bliver afholdt den 1. februar kl. 19-21 i Portalen. På mødet vil Peter Fløcke Klagenberg fra COWI stå for et oplæg om stormfloden i oktober, de forskellige måder at sikre kysten på, de forskellige processer for grundejeres arbejde med kystbeskyttelse og kommunens eksisterende planer på dette område. Peter Fløcke Klagenberg er ekspert i kystbeskyttelse og bistår bl.a. kommunerne i arbejdet med kystbeskyttelse af Strandparken.

Efter oplægget vil der være mulighed for, at borgere fra de forskellige dele af kysten kan møde hinanden og have en dialog om, hvad næste skridt for dem kunne være. Mødet sluttes af med en opsamling på gruppernes drøftelser.

Med på mødet vil der også være medlemmerne fra Klima-, Teknik- og Miljøudvalget med blandt andre formand Hans-Jørgen Kirstein. Der vil på mødet blive serveret vand, kaffe og te.

Deltagelse i mødet kræver tilmelding via nedenstående link senest søndag d. 28/1.

Tilmeld dig mødet

Program for mødet:

19:00 Velkomst ved formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein

19:10 Oplæg ved Peter Fløcke Klagenberg, rådgivende ingeniør med speciale i kystbeskyttelse hos COWI

20:10 Pause med mulighed for vand, kaffe og te

20:25 Mød andre fra samme område langs kysten, og få en dialog med hinanden om behovet for kystbeskyttelse

20:50 Opsamling i plenum

21:00 Afslutning

 

Læs mere om kystbeskyttelse på kommunens side om kystbeskyttelse og havvand.

Sidst opdateret: 23. januar 2024