Klimaplanen
Dig i Greve
Vores foreninger
Vores skoler
Kom til opstartsmøde for Grønt Foreningsliv 2025 og høre mere om, hvordan din forening kan blive grønnere, og hvordan kommunen kan hjælpe.
Julen er hjerternes tid, men efterlader ofte også en del affald. Derfor har vi i samarbejde med KLAR Forsyning samlet tre grunde til at sortere igennem i julen.
Kom til klimacafé med Vicky Knudsen d. 13. januar kl. 17-19 på Greve Bibliotek. På klimacaféen vil Vicky med kærlighed og passion fortælle om biodiversitet.
Greve Kommune har ryddet ud i deres møbler - og de kan blive jeres. Fra den 3. november, og resten af måneden, står en container med møbler og andet til fri afhentning, for kommunens foreninger og institutioner.
Greve Kommune har ny aftale om reparation af hårde hvidevarer, i stedet for at købe nye hver gang. Dette i samarbejde med SAI, der kører med en ny bæredygtig forretningsmodel, hvor de bytter og reparerer hårde hvidevarer.
Kommunens byplanlæggere har fået penge til at kortlægge Greves "missing links" på cykelstierne. Vi har derfor brug for din hjælp til at fortælle os, hvor cykelstierne kan forbedres.
Nu er de nominerede til Greve Kommunes Grønne Fællesskabspris fundet, og det er op til dig og resten af kommunen at stemme på den forening, du synes skal vinde.
Greve Kommune har fået undersøgt antallet af plantearter i kommunens vilde vejrabatter.
Fra nu skal Greve gymnasiums studieture som udgangspunkt foregå i bus og tog. Vi har i samarbejde med dem fortalt om de positive erfaringer og lavet en guide
D. 15. august lancerer Greve Kommune i samarbejde med Gate 21 et nyt projekt, hvor man vil undersøge om delecykler ved Hundige st. kan forbinde den offentlige transport til Kildebrønde Erhvervsområde.
Byrådet har på det seneste byrådsmøde besluttet at anlægge en ny cykelsti på Greve Centervej
Lørdag d. 24. august er du og resten af Køge Bugt inviteret til en folkefest om livet i vores bugt og resten af Danmarks hav. Det går løs i Strandparken på Brøndby Strand.
D. 1. september er der deadline for indstillinger til Greve Kommunes Grønne Fællesskabspris - hvis du kender nogen som gør en grøn forskel, er det altså nu, du skal fatte pennen.
D. 27. august afholder vi en havevandring ved FGU Greve Solrød og Tune Kursuscenter, hvor du både kan blive klogere på skov, mikroskov, haveaffald og køkkenhave og møde andre haveentusiaster fra kommunen.
D. 27. august inviterer kommunen til havevandring på FGU Greve Solrød & Tune Kursuscenter kl. 17-19, hvor du kan høre forsker Per Gundersen og lære mere om mikroskove.
Mandag d. 22. juni begyndte Køge Bugt Stenrev på opbygningen af formidlingsrevet Strandgreven ud for Mosede Fort med natursten doneret af Greve Borgere
D. 26. juni afholdte Greve Kommune en helt udsolgt klimacafé om, hvordan man styrker sin tarmflora og reducerer sin klimabelastning.
Græsset er flere steder i Greve Kommune ved en fejl blevet slået for sent, hvilket er gået ud over insektvenlig blomster og urter. Fejlen er nu blevet korrigeret.
For at gøre opmærksom på Greve Grønne Fællesskabspris laver vi en række cases om foreninger med grønne initiativer: i juni var turen kommet til historien om hvordan Greve Tennis genanvender.
Den 26/6 kl. 17-19 på Greve Bibliotek kan du komme til Greve Kommunes Klimacafé og høre, hvordan du både forbedrer din tarmflora og dit klimaaftryk. Bagefter kan du slubre professorens grønne energigrød og møde andre klimainteresserede borgere.
Her kommer anden case med Gospelkoret Grace i Greve Kommunes guide til hvordan foreninger kan være med i kommunens grønne omstilling
Hvert år afholder FrivilligeCenteret Greve Sommerfestival, og i år er ingen undtagelse. Her fortæller vi om festivalens grønne islæt og giver links til at læse mere.
På baggrund af en fælles cykeltur greveborgeren Jens Erik Larsen afholdte på klimahandledagen i april 2024, kommer her en guide til tre klimaperler nær Karlslunde Landsby
D. 22. april kan du plante træer i den nye udvidelse af Greve Skov og få en gratis børnebog af Nina Bendixen. I den forbindelse deler hun her sin "vej til klimaet" og tre råd til, hvordan man taler om klima med børn.
D. 25. april er det klimahandledag i Greve Kommune og resten af landet. I Greve Kommune deltager skoler, foreninger, borgere og rådhuset. I alt bliver det mere end 3500, der laver klimahandlinger i fællesskab.
D. 21. marts kl. 16-18 kan du være med til at plante Greve Kommunes første mikroskov. Det sker ved FGU Greve/Solrød i Tune.
Rikke Friis Malver er en af de 22 medarbejdere fra Greve Kommunes køkkener, som har været på kursus i grøn menuplanlægning i et første skridt på vejen mod bæredygtige madlavning i kommunen
Allan Scheller har med foreningen Køge Bugt Stenrev rejst 18 millioner, bl.a. fra Greve Kommune, indgået samarbejder med syv kommuner og været med til at stoppe dumpning fra Lynetteholmen. Her er historien, om hvordan han gjorde det.
Den 1. februar afholdte Greve Kommune et borgermøde om kystbeskyttelse i lyset af efterårets stormflod.
Greve Bibliotek laver en litteraturpodcast, ved navn Lytteklubben, og i den seneste udgave af podcasten er det klimalitteratur, de dykker ned i.
Greve Kommune starter d. 27. februar et kursus om fællesskaber kan deltage i den nationale klimahandledag. Kurset starter en workshop og følges med to runder sparring og afholdes sammen med DeltagerDanmark
Når du følger kommunens nyhedsbrev kan du være med til forme hvordan vi fører klimaplanen ud i livet. Lige nu kan du være med til at bestemme emnet for den næste klimacafe!
I november lancerede Gitte Brandt Hedegaard sammen med nogle medstuderende et nyt hashtag som skal få børnebørn og bedsteforældre til at prøve grønne opskrifter sammen
Greve Kommune har den genbrugsplads i landet, hvor mest kommer til genanvendelse. Måske er det derfor at også det nye Genbrugshus og reparationstilbuddet går så godt
Et af borgersamlingens ønsker er med denne side om klima blevet opfyldt
Skolernes Klimahandledag d. 25 april har brug for din hjælp til skabe gode oplevelser med klimahandling for kommunens skoleklasser
Greve Kommune blev ramt af en historisk stormflod i oktober, hvilket bl.a. har eroderet klitternes naturlige kystbeskyttelse. Klimaforandringer gør, at vi skal forberede os på fleres af den slags hændelser
Andelen af elbiler i Greve Kommune går den helt rigtige vej. Det er dog stadig vigtigt at de ikke bare udvider bilparken og at vi flytter nogle af vores ture til cykel og offentlig transport
Ungdomsskolen har for andet år i træk afholdt den lokale konkurrende af opfinderkonkurrencen Edison, som i år havde temaet "Vi skaber energi"
Der sker en del i forhold til kommunens træer, og derfor har vi samlet et overblik
Der er to plantedage for mikroskoven ved FGU Greve/Solrød, som løber af stablen for at få træerne i jorden
Efter en afstemning på de sociale medier med meget stor deltagelse blev det på Frivillige Fredag afsløret at Stop Spild Lokalt - Greve vinder Greves Grønne Pris
Greve Kommunes budget for 2024 indeholder flere grønne prioritering. Læs de tre vigtigste her
Greve Kommune har givet godkendelser til fjernvarmeprojekter, der, hvis de gennemføres, vil dække over 6.000 af kommunens 10.000 olie- og gasfyr
Greve Museum er som medlem af Museernes grønne akademi begyndt at arbejde med bæredygtighed på flere planer
Ungdomsskolen har oprettet et madlavnignshold, hvor unge fra kommunens folkeskoler med stor succes lærer at lave plantebaseret mad fra hele verden
For at beskytte havmiljøet i Køge Bugt har Greve Kommune og resten af kommunerne i Køge Bugt Alliancen arrangeret Havets Folkemøde på Køge Marina
Projektet om en mikroskov ved FGU Greve/Solrød mødtes for første gang og lavede indledende undersøgelser og forarbejde
D. 13 september afholder Greve Kommune kommunens første klimacafe. Klimacaféen skal være et sted hvor borgerne kan mødes om klimaudfordringerne og handle i fællesskab
Greve Kommune vil som en del af klimaplanen gerne etablere flere mikroskove. I samarbejde med FGU Greve/Solrød bliver den første nu til - og du kan være med
Klimalancen skal rådgive i regnvandsløsninger på havevandring i Boligselskabet GreveFlex
Greve Kommune går i gang med at genoprette strejkninger på Olsbækken og Grevebækken for at øge livet i vandet
Greve Kommune holder i samarbejde med Energistyrelsens enhed Spar Energi to borgermøder med fokus på energibesparelser og energirenovering
Greve Kommune er i gang med at udarbejde en ny spildevandsplan, som handler om både biodiversitet og klimatilpasning. Du kan udtrykke din holdning til planen i form af et høringssvar frem til d. 15. august.
Greve og Tune Bibliotek har begge lavet en udstilling af klimalitteratur i forbindelse med lanceringen af klimahandleplanen og d. 13/9 er der klimacafé på Greve Bibliotek om din 2030-plan.
Middelfart kommune afholder hvert år klimaets pendant til folkemødet. Arrangementet er højst anbefalelsesværdigt og ligger i år fra d. 31/8 - 2/9.
D. 16. august kl. 19-21 afholder Greve Kommune i samarbejde med Ældre Sagen en havevandring i Flexhusene om biodiversitet og mulighederne for - i lyset af tørken - at udnytte regnvand bedre på egen grund.
Greve og resten af Danmark er ramt af tørke, hvilket særligt stiller krav til at vi holder igen med vandet. Her følger en Greve-specifik forklaring på hvorfor.
Greve Kommune har vedtaget en strategi om opsætning af 27 ladestandere ved kommunens bygninger.
Greve Kommune har med varmeplanen sat mål om at udfase opvarmning med gas- og oliefyr og erstatte store dele af det med fossilfri fjernvarme.
Ungdomdsskolen i Greve Kommune er gået i gang med at udskifte deres benzindrevne knallerter med tilsvarende modeller, der kører på el.
MiljøCenter Greve har netop nu åbnet for et helt nyt område, hvor du kvit og frit kan hente udendørskrukker, belægningsfliser, mursten, tegl og mange andre spændende ting.
Ældre Sagen har startet en reparationscafé, hvor pensionister med ekspertise i forskellige slags reparationer fixer alt fra tøj til køkkenvægte
D. 27 april afholder Greve Kommune et arrangement om, hvordan haver og fællesarealer kan blive en vigtig del af klimatilpasningen af kommunen.
Greve Sommerfestival kommer i år både til at have flere klimatiltag og en bod fra kommunens klimaafdeling
Greve Kommune har to madspildsforeninger, som begge søger frivillige til at afhente mad - en tjans som både er social, meningsfuld og god for klimaet.
Foreninger og fællesskabers aktiviteter har også et klimaaftryk, som det er vigtigt at hjælpes ad om at reducere.
Klimahandlingsplanen er en del af en stor koordineret indsats, hvor landets kommuner sætter mål, der lever op til Parisaftalen, og lægger planer efter samme metode for at nå dem.