Gå til hovedindhold

Gør klimahandling til hverdagshandling i foreninger og virksomheder

Greve Kommune starter d. 27. februar et kursus om fællesskaber kan deltage i den nationale klimahandledag. Kurset starter en workshop og følges med to runder sparring og afholdes sammen med DeltagerDanmark

  • Læs op
Kunne du godt tænke dig at det sidste års tørke, stormflod og ekstreme nedbør afspejlede sig i måden I spiser, transporterer jer eller køber ind på i den forening eller arbejdsplads, du er en del af? Så har vi et tilbud til dig.

Den 27. februar kl. 17-21 afholder Greve Kommune et kursus om, hvordan man kan få klimahandling ind i hverdagen og deltage i den nationale Klimahandledag den 25 april.

Kurset klæder dig på til at gå tilbage i det fællesskab, du er en del af, og inddrage dem i, hvilken klimahandling I sammen er motiveret for at gå i gang med. Derfor består kurset også af en workshop og to efterfølgende sessions med supervision og sparring på jeres projekt i tiden mellem workshoppen og Klimahandledagen. På den måde bliver du holdt i hånden og står ikke alene med projektet. Formålet med forløbet er, at I har en god dag den 25. april, hvor I får taget hul på en ny klimahandling, som I kan fortsætte i tiden efter dagen.  

Det er DeltagerDanmark, som står for indholdet på workshoppen den 27., samme organisation, som er initiativtagerne til Klimahandledagen. DeltagerDanmark har specialiseret sig i, hvordan man inddrager folk, får dem med og skaber bevægelser i fællesskab. Værktøjerne, du vil blive introduceret til, tager udgangspunkt i en Harvardforsker ved navn Marshall Ganz’ teorier om, hvordan man effektivt organiserer folk om en fælles sag.

Du tilmelder dig workshoppen på siden om arrangementet på kommunens klimahjemmeside. Tilmeldingsfristen er den 13. februar. Der er kun et begrænset antal pladser, og vi forbeholder os retten til at sammensætte holdet ud fra et helhedshensyn.
 
  • NB. Er du en del af en virksomhed, som gerne vil i gang med at arbejde med bæredygtighed i selve det produkt eller den ydelse, I leverer? Så afholder ErhvervsCentret i Greve Kommune et fyraftensmøde den 12. marts kl. 16-18, hvor du kan høre ekspertoplæg og få inspiration fra to lokale virksomheder. Du kan læse mere om fyraftensmødet og tilmelde dig her.
Sidst opdateret: 18. marts 2024