Kontakt
Natur og Miljø
Telefontider:
Mandag: 9-11
Tirsdag: 9-11
Onsdag: Telefon lukket
Torsdag: 9-11 og 15-16
Fredag: 9-11
Over de kommende par år vil kommunens Teknik og Miljøudvalg løbende prioritere en markant indsats for at forbedre vilkårene for den vilde natur i Greve.
Projekterne nedenfor er enten i gang eller i støbeskeen og andre vilde idéer er velkomne.
Status for disse og kommende projekter kan løbende følges her på denne side.
Naturprojektet Olsbækeng blev indviet i foråret 2021. Området er en rekreativ naturperle for områdets beboere. På området finder man en nyetableret sø, fold, boardwalk og et engområde med vilde blomster og frugttræer. Olsbækeng kan indgå som et aktivt undervisningselement for de omkringliggende skoler og institutioner.
Læs mere om naturprojektet Olsbækeng her
Brødmosen er et af de mest artsrige naturområder i Greve Kommune. Der skal udarbejdes et projektet for genopretning af Brødmosens vilde natur i samarbejde med lodsejerne og lokalområdets beboere. Der sigtes mod at skabe nye rekreative muligheder i mosen i respekt for områdets beskyttede planter og dyr.
I forbindelse med det helt nye byudviklingsprojekt for Hundige Strandby laves paddevenlige regnvandsbassiner. Samtidigt sigtes mod at forbedre levesteder på strandengene for kommunens ansvarsart den grønbrogede tudse.
I nært samarbejde med Roskilde og Høje Taastrup Kommuner sigtes mod at gennemføre et projekt om forbedring af forholdene for den vilde natur i Hedeland.
Gennem dialog med borgere og grundejerforeninger vil der blive lavet en indsats for at fremme græsrabatter med større biodiversitet.
Kommunen har allerede ændret plejeplanen på de mest velegnede græsrabatter, som kommunen drifter langs Greve og Hundige Centervej.
Der kan gøres en indsats for at skabe interesse blandt haveejere for en mere vild pleje af kommunens vidtstrakte parcelhaver og grønne fællesarealer i boligforeninger.
Hvis du vil gøre haver/græsarealer vildere, kan du finde inspiration i dette dokument:
Vildere haver (dokument til download)
Hvis du bor i en boligforening, kan du finde inspiration fra andre boligforeninger på denne side, inkl. en guide du kan downloade
Der er også mange frivillige og professionelle rådgivere. Du kan for eksempel finde frivillige have-mentorer i foreningen Praktisk Økologi her.
I kan også med fordel kombinere løsningen med regnvandshåndtering, som du kan læse mere om på denne side om nedbør og afvanding.
Greve Kommunes klimaplan gør status, sætter mål og viser vejen til markante CO2-reduktioner inden for de kommende år.