Gå til hovedindhold

Danmarks vildeste forstadskommune

Over de kommende par år vil kommunens Teknik og Miljøudvalg løbende prioritere en markant indsats for at forbedre vilkårene for den vilde natur i Greve.

Forskellige markblomster, herunder valmuer

Indhold

  Foreløbigt er projekterne nedenfor i støbeskeen og andre vilde idéer er velkomne.
  I første omgang vil der ske en drøftelse af Natur og Miljørådet den 20. maj 2021.

  Status for disse og kommende projekter kan løbende følges her på denne side.

  Projekter i støbeskeen

  Naturprojektet Olsbækeng blev indviet i foråret 2021. Området er en rekreativ naturperle for områdets beboere. På området finder man en nyetableret sø, fold, boardwalk og et engområde med vilde blomster og frugttræer. Olsbækeng kan indgå som et aktivt undervisningselement for de omkringliggende skoler og institutioner.

  Læs mere om naturprojektet Olsbækeng her

  Brødmosen er et af de mest artsrige naturområder i Greve Kommune. Der skal udarbejdes et projektet for genopretning af Brødmosens vilde natur i samarbejde med lodsejerne og lokalområdets beboere. Der sigtes mod at skabe nye rekreative muligheder i mosen i respekt for områdets beskyttede planter og dyr.

  I forbindelse med det helt nye byudviklingsprojekt for Hundige Strandby laves paddevenlige regnvandsbassiner. Samtidigt sigtes mod at forbedre levesteder på strandengene for kommunens ansvarsart den grønbrogede tudse.

  I nært samarbejde med Roskilde og Høje Taastrup Kommuner sigtes mod at gennemføre et projekt om forbedring af forholdene for den vilde natur i Hedeland.

  Gennem dialog med borgere og grundejerforeninger vil der blive lavet en indsats for at fremme græsrabatter med større biodiversitet.

  Der kan gøres en indsats for at skabe interesse blandt haveejerne for en mere vild pleje af kommunens vidtstrakte parcelhaver.

  Hvis du vil gøre din egen have vildere, kan du finde inspiration i dette dokument:

  Vildere haver (dokument til download)

  Sidst opdateret: 31. maj 2022

  Kontakt

  Natur og Miljø

  Telefontider:

  Mandag: 9-11
  Tirsdag: 9-11
  Onsdag: Telefon lukket
  Torsdag: 9-11 og 15-16
  Fredag: 9-11

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 94 48

  Send Digital Post (kræver NemID)