Gå til hovedindhold

Kan du sætte en skoleklasse i gang med klimahandlinger?

Skolernes Klimahandledag d. 25 april har brug for din hjælp til skabe gode oplevelser med klimahandling for kommunens skoleklasser

  • Læs op

Indhold

    D. 25. april 2024 er der Skolernes Klimahandledag på alle folkeskoler i Greve Kommune. Skolernes Klimahandledag handler om, at vi i Greve Kommune en dag om året får eleverne ud i naturen, ind i værkstedet, op på cyklen og om bag kogepladerne for at vise, at klima ikke kun er noget, vi taler om, men også er noget, vi gør. Formålet med dagen er på den måde at give vores børn og unge grønt håb og handlekraft og skabe en modvægt til følelsen af klimaangst og apati.

    Vil du gerne hjælpe med det? Så har vi brug for din hjælp!

    Der er rigtig mange klasser, der indtil videre er med i Skolernes Klimahandledag. Og de skal alle sammen have noget at lave. Mange af handlingerne finder lærerne på. Men klimahandlinger kan også være noget en klasse laver i samarbejde med nogen i deres lokalmiljø. Sådan et samarbejde kan både åbne mulighederne for, hvad en klasse kan lave på dagen, og vise dem, at vi er mange om at løse det her.

    Hvis du er med i en grundejerforening, kunne I lave insektbede. Hvis du elsker at cykle eller er med i en cykelklub, kunne du fremvise kommunens cykelruter. Hvis du arbejder på et plejehjem, kunne I lave et grønt fæstmåltid på tværs af generationerne. Hvis du er håndværker, som fx arbejder med renovering, kunne du invitere en klasse med på arbejde. Hvis du på den ene eller anden måde kan lave en fest, men mangler en gæst – som man siger op mod nytår - så skriv til os. Vi har indrettet hjemmesiden for Skolernes Klimahandledag, så vi kan parre interesserede klasser med mulige tilbud på dagen.

    D. 25. april er også den nationale klimahandledag for virksomheder, organisationer og fællesskaber. Greve Kommune faciliterer en workshop for op til 20 personer, om hvordan du kan få din arbejdsplads eller forening med i klimahandledagen. Hvis du er interesseret i det, så hold øje med næste nyhedsbrev, hvor vi inviterer til workshoppen Hvis du har en aktivitet til en skoleklasse, så skriv til os på klima@greve.dk.

    Du kan læse mere på hjemmesiden for Skolernes Klimahandledag.

    Sidst opdateret: 21. december 2023