Gå til hovedindhold

Havevandring i Flexhusene

D. 16. august kl. 19-21 afholder Greve Kommune i samarbejde med Ældre Sagen en havevandring i Flexhusene om biodiversitet og mulighederne for - i lyset af tørken - at udnytte regnvand bedre på egen grund.

  • Læs op

Indhold

    Er du interesseret i, hvordan vores haver og fællesarealer kan være en del af løsning - ikke problemet - når det kommer til de ændrede nedbørsmønstre og tab af biodiversitet? Så skal du sætte kryds i kalenderen d. 16. august kl. 19-21. Der vil kommunen nemlig i samarbejde med Ældre Sagen Greve invitere til en havevandring i Greveflex. Driftspersonalet i Greveflex har i samarbejde med flere af afdelingsbestyrelserne arbejdet med naturvenlig omlægning af de grønne områder i flere år - og er nået imponerende langt.

    Første stop på havevandringen er Greveflex' grønne områder, hvor du bl.a. kan se insektbede, som er anlagt for flere år siden og stortrives i tørken, trænyttehaver med frugt og nødder, udsigstsbakker af byggejord, der kombinerer græs og vilde passager og læhegn med buske, solitære egetræer og dødt ved. Denne del af vandringen bliver formidlet af Niels, som er tidligere landmand og nuværende driftsleder af Greveflex og et medlem fra en af afdelingsbestyrelserne.

    Andet stop på turen bliver en af de større haver i Greveflex, hvor en regnvandskonsulent med udgangspunkt i den konkrete have vil forklare, hvordan man relativt let kan gøre regnvand til en ressource ved fx at installere regnvandstønder og anlægge regnbede.

    Du kan læse mere om arrangementet her.  Du kan tilmelde dig arrangementet her.

    Sidst opdateret: 4. december 2023