Gå til hovedindhold

Nu skal træerne i mikroskoven plantes

Der er to plantedage for mikroskoven ved FGU Greve/Solrød, som løber af stablen for at få træerne i jorden

  • Læs op

Indhold

    I slutningen af august mødte en gruppe af frivillige borgere op på FGU Tune/Solrød og tog jord- og drænprøver sammen med elever fra skolen. Prøverne er analyseret, og plantelisten for mikroskoven er nu sammensat med 27 hjemmehørende arter af buske og træer. I de kommende uger måler FGU-eleverne op, sætter beskyttende hegn for vildt, der ellers ville gnave de kommende, spæde træer ned, og gør klar til gravearbejdet og jordforbedringen. Samtidig har to af de frivillige borgere stukket hovederne sammen om placeringen af de lave, mellem og høje buske og træer i samråd med Praktisk Økologi.

    Alle forberedelserne kulminerer om en måneds tid med plantning af skoven og næste gang til sommer, hvor der skal udbygges med naturhegn af sten, jord, stammer og kvas.

    D. 30. november tilbringer cirka 120 elever fra FGU, Greve Gymnasium og Karlslunde Skole en formiddag sammen med frivillige og projektpartnere. Dagen vil gå med en kombination af teori og praktisk arbejde. Sammen skal de lave bioblitz (måle biodiversiteten i området) og plante 600 af træerne.

    Du kan også være med:

    OBS: plantedagen er blevet rykket. Find den nye dato for arrangementet her.

    D. 3. december kan alle sætte kryds i kalenderen fra kl. 10-12. Her er alle borgere, unge som gamle, nemlig inviteret til en hyggelig stund, hvor man både kan lære om, hvad en mikroskov er, give en hånd med at plante
    de sidste træer, drikke varm kakao og gløgg, hoppe i halm, spille en omgang Discgolf på FGUs bane i naturen, og måske bliver det muligt at købe gran og juletræer med hjem fra FGU.

    Arrangementet d. 3/12 kræver ikke tilmelding, du møder bare op. Se kortet nedenfor:

    Kommunens nye klimahjemside, greve.dk/klima, bliver lanceret d. 20/11 og her kommer du bl.a. til at kunne læse mere om arrangementet og kommunens arbejde med mikroskove.

    Læs mere om typen af skov, der plantes på www.2030skov.dk.

    Sidst opdateret: 4. december 2023