Gå til hovedindhold

Stop Spild Lokalt - Greve vinder den Grønne Fællesskabspris

Efter en afstemning på de sociale medier med meget stor deltagelse blev det på Frivillige Fredag afsløret at Stop Spild Lokalt - Greve vinder Greves Grønne Pris

  • Læs op

Indhold

    Til Frivillig Fredag i sidste uge overrakte formand for Klima-, Teknik og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein, Greves Grønne Fællesskabspris. Prisen var på 5.000 kr. og gik meget velfortjent til Stop Spild Lokalt - Greve
    for årligt at uddele 11.000 kasser til en anslået værdi af ca. 300 kr. stykket med mad og andre ting, der ellers ville være smidt ud.

    Stop Spild Lokalt - Greve var nomineret sammen med tre andre foreninger:

    • Sejlklubben Køge Bugt for at have børnehold, der som en del af deres træning samler skrald i havet.
    • Gospelkoret Grace for på en lang række måder at tænke klima ind i måden, man går til kor på, lige fra transport og indkøb til loppemarked og sociale aktiviteter.
    • Ældre Sagens Reparationscafe for at hjælpe folk med at reparere ting, de ellers ville smide ud.

    Vinderen blev fundet gennem en afstemning på kommunens Facebook. Opslaget er blandt de mest populære opslag i Facebooksidens historie. I alt har det haft over 1.000 interaktioner.

    Hvis du har fået blod på tanden og gerne vil vinde den grønne pris næste år, så har kommunen netop lavet en vejledning i at tænke klima ind i foreningslivet. Den finder du her.

    Hvis du vil læse mere om de nominerede og se de mange kommentarer, finder du Facebookopslaget her.

    Sidst opdateret: 4. december 2023