Gå til hovedindhold

6. klasser i opfinderkonkurrence med grønt tema

Ungdomsskolen har for andet år i træk afholdt den lokale konkurrende af opfinderkonkurrencen Edison, som i år havde temaet "Vi skaber energi"

  • Læs op

Indhold

    "Vi fik et chok, da de sagde gruppe nr. 2. Vi var bare sådan, what!" sagde Caroline, Sara og Isabella om det øjeblik, da dommerne i opfinderkonkurrencen Projekt Edison fortalte, at de var blandt vinderne af lokalfinalen i Greve.


    Årets tema for Projekt Edison er, Vi skaber energi, og Caroline, Sara og Isabellas opfindelse var et grønt drivhus til gartnere og gamle mennesker, der holder af planter, hvor solceller driver en automatiseret pumpe, der sørger for at planterne får den rette mængde vand.

    Billede af Daniel, Oliver og Magnus fra Tune Skole

    En anden gruppe, der også gik videre, var Daniel, Oliver og Magnus fra Tune Skole. De havde opfundet verdens første 100 % cirkulære restaurant, The Suntower. Her blev solens energi udnyttet af solceller, spildevandet fra restauranten blev til energi viavandturbiner, og beplantning ved foden af resteauranten optog CO2 - og så serverede den både dansk, italiensk og asiatisk mad. "Det har været sjovt at være med. Nu bliver det spændende at se, hvordan det går i København," sagde drengene, der nu skal hjem og pudse modellen af til landsfinalen i Øksnehallen i København.


    Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence arrangeret af Fonden for Entreprenørskab. Det er andet år, Ungdomsskolen afholder konkurrencen.


    Hvis du vil se den nationale finale er det d. 16. november 2023 i Øksnehallen. Læs mere her.

    Sidst opdateret: 5. december 2023

    Dokumenter

    Kontakt

    Husk at udskifte denne kontakt

    Navnevej 12, 1212 Navneby

    Telefon: 12 12 12 12

    Send Digital Post (kræver MitID)