Gå til hovedindhold

Hvad sker der lige med træerne?

Der sker en del i forhold til kommunens træer, og derfor har vi samlet et overblik

Et kort som illustrerer de forskellige lokationer hvor der sker noget med træerne
  • Læs op

Indhold

    Vejtræets trange kår - ender livet med at give nyt liv

    Ved grundejerforeningen Mølletoften står 94 sejlerøn langs kommunens vej, som desværre skal fældes i starten af december. Det skyldes, at de på forskellig vis er syge, noget som ofte sker for vejtræer. Heldigvis kan de give nyt liv til det nye område af Greve Skov, der skal etableres i foråret 2024. Naturstyrelsen, som driver Greve Skov, har nemlig sagt ja til at lægge stammerne fra alle 94 træer ud i området. Generelt er dødt ved netop en mangel i unge skove. Her kan de løfte biodiversiteten, da døde grene og stammer udgør levesteder og fødesteder for mange insekter og svampe, som skovens kredsløb har brug for.

    Udtynding gav plads til Camillas stiklinger

    Rævebakken i Greve er et grønt område, hvor der blev fældet træer i slutningen af september. Træerne er hovedsageligt blevet fældet som led i en plejeplan, der ofte er nødvendig, når man skal hjælpe naturen på vej. Fældningen sikrer sollys og øget mulighed for liv i skovbunden, som i en ældre skov var kommet gennem den naturlige udvikling. Der er blevet efterladt nogle træer som dødt ved, mens resten er blevet fliset. Der var dog også områder med syge træer, det var nødvendigt at fælde, hvilket gjorde at enkelte steder stod tilbage med meget få træer.

    Rævebakken efter udtyndingen

    Netop da træerne i Rævebakken blev fældet, havde Camilla Johnson, som bor i Greve kommunen, helt tilfældigt skrevet til kommunen og spurgt om seks valnøddestiklinger, hun ikke havde plads til i sin have, kunne bruges et andet sted i kommunen. Det gav derfor god mening, at Camilla kunne plante valnøddetræerne ud i de områder, hvor udtyndingen var størst.

    "Det blev til en hyggelig dag for mig og mine to piger på 9 og 11. De havde
    en fest og lærte om at passe på det, vi har," fortæller Camilla.

    Et billede af Camillas valnøddestiklinger


    Poplen faldt for vinden

    Stormfloden i sidste måned var også hård ved træerne i kommunen, særligt dem, som står alene langs stier og veje. I alt er der væltet 40-50 træer, som er blevet skåret op og fjernet for senere at blive fliset. Der er ikke ét område i kommunen, hvor træerne er særligt hårdt ramt, i stedet er der enkelte væltede træer mange forskellige steder i kommunen. Selvom det mest var mindre træer, som væltede, var der ved Greve Badehotel et særligt stort poppeltræ, som måtte bøje sig for stormen.

    Billede af væltet poppel ved Greve Badehotel

    Sidst opdateret: 5. december 2023