Gå til hovedindhold

Danmarksmestrene i genanvendelse elsker det nye Genbrugshus

Greve Kommune har den genbrugsplads i landet, hvor mest kommer til genanvendelse. Måske er det derfor at også det nye Genbrugshus og reparationstilbuddet går så godt

  • Læs op

Indhold

    Nu er der gået mere end to uger, siden Genbrugshuset åbnede på MiljøCentralen. ”Det går helt fuldstændigt vildt. Tingene bliver revet væk,” siger Jakob Egede Hansen fra KLAR Forsyning om den første tid med Genbrugshuset.

    Genbrugshuset giver mulighed for at du, hvis du bor i Greve Kommune, kvit og frit kan tage et stort udvalg af brugte ting, ligesom du også selv kan aflevere ting, andre kan få glæde af. Når man aflever noget, bliver tingene screenet af medarbejdere på MiljøCentralen, og hvis kvaliteten er i orden, bliver de stillet frem i Genbrugshuset – hvis ikke kan personalet fortælle, hvor på MiljøCentralen de kan komme videre til genanvendelse. Genbrugshuset har åbent i hele MiljøCentralens åbningstid.

    Det er ikke tilfældigt, at både Genbrugshuset og Ældre Sagens reparationscafé er kommet så godt fra start her i kommunen. Affaldssortering er nemlig blevet noget nær en folkesport i Greve Kommune. En ny undersøgelse fra brancheforeningen Cirkulær har sammenlignet 352 genbrugspladser i 84 kommuner og viser, at MiljøCenter Greve har den højeste genanvendelsesprocent i landet. 89 % af det indleverede affald bliver genanvendt i Greve Kommune mod 80 % på landsgennemsnit.

    Du kan besøge Genbrugshuset på MiljøCentralen på Ventrupparken 16 kl. 9-20 alle dage.

    Ældre Sagens reparationscafé har åbent næste gang lørdag d. 6/1 kl. 10-12.

    Du kan læse mere om undersøgelsen af genanvendelse på KLAR Forsynings LinkedIn-opslag

    Sidst opdateret: 21. december 2023