Gå til hovedindhold

Greve Kommunes fælles klimadag starter med et brag

D. 25. april er det klimahandledag i Greve Kommune og resten af landet. I Greve Kommune deltager skoler, foreninger, borgere og rådhuset. I alt bliver det mere end 3500, der laver klimahandlinger i fællesskab.

  • Læs op

Indhold

    Nogle gange kan det godt føles som en dråbe i havet, når man vil gøre noget for klimaet - især når det samtidig regner en hel måned på én dag, og de igen-igen bruger ord som varmeste, koldeste og vådeste i vejrudsigten.

    Men sådan skal det ikke være!

    Klima skal være en holdsport. I hvert fald hvis det skal virke. Og vi har alle sammen et område, hvor vi er den fødte klimahelt, og det er der, vi skal starte. Sådan lyder grundtankerne bag den nationale Klimahandledag d. 25. april, som vi i Greve Kommune deltager i.

    Klimahandledagen mobiliserer vores nære fællesskaber til at finde en klimahandling, vi har motivation for at starte med. Det kan være i en grundejerforening, et bofællesskab, en forening eller en arbejdsplads. I Greve Kommune deltager vi på rådhuset. Men der er også mange, som har lavet åbne arrangementer, hvor du kan være med:

     

    • Jens Erik Larsen bor i Karlslunde, og han har arrangeret en fælles cykeltur rundt til oplæg om klimaperler i lokalområdet. Turen er fra kl. 15:30-18:00 og kræver tilmelding senest d. 23/4. Læs mere her.

    • På Greve Museum kan du komme til forskeroplæg om svampe som det nye kød. Efter oplægget serveres der en lækker frokost, hvor svampe har hovedrollen. Arrangementet er fra kl. 11-13:30. Pris 140 kr. Læs mere her.

    • I Frivilligecenteret i Greve Borgerhus kan du både fixe din cykel i Ældre Sagens Reparationscafe og tage på oprydningstur rundt i naturen med Greve Gå-fællesskaber. Efterfølgende er der grøn fællesmiddag kl. 18, som er gratis, men kræver tilmelding senest d. 22/4 kl. 9. Arrangementet løber fra kl. 16-20:30. Læs mere her.

    Den helt store vinder, når det kommer til antallet af deltagere, er dog kommunens skoler. På seks af skolerne er det alle klasser, der deltager – flere steder dog på nær 9. klasse – mens resten af skolerne deltager i mere eller mindre grad. Det betyder, at ikke mindre end 3200 elever og deres lærere laver klimahandling i børnehøjde i Greve Kommune d. 25. april.

    Børnenes klimahandlinger spænder vidt. Det er alt lige fra at lære, hvordan man optæller arter og se naturplejekøerne komme på græs i Hundige, prøve en dag som elev ved Greve Fjernvarme og komme tæt på vindmøllerne i Køge Vindmøllelaug til indvielsen af en naturoplevelsessti på Krogårdsskolen og træning af lokale gåruter på Tune Skole. Fælles for dem alle er deres fokus på grønt håb og handlekraft.

    Og alt dette er kun Klimahandledagens første år i Greve Kommune. Næste år ligger dagen stadig på torsdag i uge 17, og der er håbet at få endnu flere med.

    Sidst opdateret: 16. april 2024