Gå til hovedindhold

Sådan styrker foreninger sammenholdet gennem klima

Her kommer anden case med Gospelkoret Grace i Greve Kommunes guide til hvordan foreninger kan være med i kommunens grønne omstilling

  • Læs op

Indhold

    I Greve Kommune arbejder vi på en serie af artikler, som kan inspirere foreninger, der gerne vil bidrage til kommunens grønne omstilling.
     
    Sidste måned handlede det om Køge Bugt Stenrev, og hvordan man søger fonde og starter samarbejder. Denne måned handler det om Gospelkoret Grace. De er nemlig et godt eksempel på, hvordan man kan styrke sammenholdet i en forening gennem grønne sociale aktiviteter
     
    Gospelkoret Grace er meget mere end et kor. De er en familie for hinanden. Og en af hemmelighederne bag det stærke sammenhold i det store kor er, at de hver uge afholder forskellige sociale aktiviteter - og på den ene eller den anden måde har de alle et grønt element.
     
    Inger Bjørk, der har været en del koret i 20 år, beskriver sammenholdet således:

    ”Vi startede med at være 10-15 mennesker, og så er vi vokset og vokset. Nu er vi knapt 70 medlemmer. Alle der har lyst til at synge, de skal have lov til det! Glæden ved at synge sammen og det fællesskab, det giver, det er det vigtigste”.
     
    Og i følge hende kan de grønne aktiviteter noget helt særligt, når det kommer til at styrke sammenholdet i en forening. De har nemlig ofte et indbygget fokus på fællesskab. Sådan er det for eksempel med samkørsel. Et af korets mange grønne initiativer er at at gøre transporten social ved at fylde alle biler op, når de skal til arrangementer, på ture og til deres ugentlige koraftner. Og det virker faktisk. For som Inger Bjørk siger, "det er meget hyggeligere at køre sammen"
     
    Hvis du er nysgerrig på de mange andre bæredygtige aktiviteter, koret har lavet, så læs den guide, som vi har lavet i samarbejde med Gospelkoret Grace. Her kan andre foreninger blive klogere på, hvordan de kan indføre nye grønne ideer og samtidigt styrke fællesskabet.
     
    Alle foreninger, der har lyst til at være med i kommunens grønne omstilling, skal desuden huske at deres indsatser kan bruges i deres nominering til Greves Grønne Fællesskabspris.
    Sidst opdateret: 30. maj 2024