Gå til hovedindhold

Afstemning: hvad skal temaet være for den næste klimacafé?

Når du følger kommunens nyhedsbrev kan du være med til forme hvordan vi fører klimaplanen ud i livet. Lige nu kan du være med til at bestemme emnet for den næste klimacafe!

  • Læs op

(red.) Afstemningen er slut. Vinderen blev tarmflora og klima. Vi går i gang med at arrangere en klimacafe med det emne, som bliver afholdt inden sommerferien.

Den gode nyhed først: I 2024 vil vi fortsætte med at afholde klimacaféer i samarbejde med Greve Bibliotek. På klimacafeerne bliver du inviteret til lærerige aftener med spændende oplægsholdere, som sluttes af med grøn fællesspisning.

Klimacaféerne er åbne for alle, men det er også ideen, at de skal være en måde at samle alle de ildsjæle rundt omkring i kommunen, der gør en uvurderlig indsats for at få klima ind i vores fællesskaber, virksomheder og skoler med mere. En af klimaborgersamlingens anbefalinger var nemlig, at det blev muligt at mødes på tværs og inspirere hinanden til handling.

Så kommer den "dårlige" nyhed: Der er så mange spændende emner, at vi har brug for jeres hjælp til at vælge temaet for den første klimacafé.

Derfor vil vi gerne bede jer om at hjælpe os ved at stemme på det emne, som I allerhelst ville høre et oplæg om. Du stemmer ved at klikke på det billede, du vil høre om.

Emne 1: Hvad skal vi med arealerne?

Hvad har arealerne i Greve Kommune været brugt til historisk? Og hvad betyder klima og biodiversitetskrisen for måden, vi skal bruge dem på i fremtiden?

Emne 2: Den grønne mytedræber

Er elbiler virkelig bæredygtige? Kan fjernvarme hamle op med varmepumpen? Er der metaller nok i verden til den grønne omstilling? Kan kroppen undvære kød? Hvad med B12? Og må man stadig godt se Netflix? Vi får hjælp af en kyndig ekspert til at blive klogere på nuancerne i de mange myter, som omgærder den grønne omstilling.

Emne 3: Tarme med charme

Den nyeste forskning viser at tarmfloraens diversitet er totalt undervurderet i sundhedsforskning og kan have betydning for en lang række fysiske og psykiske sygdomme. Lær, hvordan du kan spise på en måde, som både booster din tarmflora – og sjovt nok flugter 1:1 med de officielle vejledninger i klimavenlig kost.

Sidst opdateret: 18. marts 2024