Gå til hovedindhold

Bibliotekets podcast Lytteklubben dykker ned i klimalitteraturen

Greve Bibliotek laver en litteraturpodcast, ved navn Lytteklubben, og i den seneste udgave af podcasten er det klimalitteratur, de dykker ned i.

  • Læs op
Lytteklubben er Greve Biblioteks podcast om bøger, hvor de to litteraturformidlere Victor og Viggo åbner bøgernes verden for dig og hjælper dig i gang med de nyeste udgivelser. Podcasten er for alle og kræver hverken, at du har læst bogen eller er en bogorm i forvejen.

I det nyeste afsnit kigger de nærmere på den voksende strømning af klimabøger som, ligesom i resten af samfundet, fylder meget i litteraturen, hvor den inspirerer til højaktuelle værker om menneskets forhold til naturen.

Det er et forhold, der altid har været et hovedtema i litteraturen – men om det er noget nyt, er et af de spørgsmål, de tager op i podcasten.

I Podcasten taler de om oplevelsen af at læse Spræng fabrikken af Malte Tellerup og Livet går over sine bredder af Lea Marie Løppenthin og diskuterer, hvordan de passer ind i bølgen af klimalitteratur. Hvis du er optaget af genren, har de specielt til Klimanyt lavet denne liste af anbefalelsesværdig klimalitteratur:

  • Theis Ørntoft: Jordisk
  • Charlotte Weitze: Rosarium
  • Christian Skovsgaard: Efter København
  • Silja E.K. Henderson: Zonen

Du kan høre podcasten her.

Sidst opdateret: 18. marts 2024