Gå til hovedindhold

Bliv afhenter og stop madspild

Greve Kommune har to madspildsforeninger, som begge søger frivillige til at afhente mad - en tjans som både er social, meningsfuld og god for klimaet.

Eksempler på kasser med afhentet mad fra Stop Spild Lokalt i Greve
  • Læs op

Indhold

    "De skal gøre det for at mærke glæden ved at være med i et fællesskab, hvor man gør noget for andre, og se hvor glade folk bliver, når de får de varer, som alligevel ville blive smidt ud," siger Mark Lorentzen fra Chrispys Hjælpende Hænder, om hvorfor man skal blive afhenter i en madspildsforening.

    Hvis du har lyst til at gøre noget ved de store udledninger fra vores forbrug, er en af de mest effektive ting, du kan gøre at erstatte noget, du ville købe, med noget lignende, som skulle smides ud. Hvis det globale madspild fx var et land, ville dets CO2-udledninger være større end Indiens. Samtidig kan madspildsordninger også hjælpe mennesker, som har svært ved at få råd til at dække de mest basale behov.

    Greve Kommune har to fællesskaber, som gør et kæmpe arbejde med at stoppe spild af mad og andre produkter. Men for at få vagtplanerne til at gå op har de hårdt brug for frivillige afhentere, som vil bruge et par timer indimellem på at køre rundt til dagligvareforretninger og hente varerne. Du kan dog også bare starte med at hente en kasse, også selvom du har råd til at købe det, der er i. De to foreninger er: 

    Stop spild lokalt (Greve): Gruppen har hjemme i Gersagerparken. En afhentning består af en tur til mellem en og fire butikker i området Tune, Karlslunde, Greve og Brøndby. Afhentningstiden er mellem 10 og 13 alle ugens dage. Hvis du er interesseret så kontakt greve@stopspildlokalt.dk. Hvis du vil hente kasser, så besøg deres Facebookside her.

    Chrispys Hjælpende Hænder Greve/Hundige: Gruppen har hjemme i Greve Borgerhus. En afhentning varer 2,5 til 3 timer, og de ligger tirsdage i Greve Kommune og torsdage i Vallensbæk Kommune. De ville blive lykkelige, hvis du kan tage en vagt en gang om måneden eller hver anden uge. De tilbyder at betale brændstof og kører med på første tur for at skabe tryghed. De leder også efter nogen, som evt. kunne låne dem en kassevogn eller bil med trailer. Hvis du er interesseret, så ring til Mark Lorentzen på 29411032, eller skriv til chrispys.stopmadspild@gmail.com. Hvis du vil hente kasser, så besøg deres Facebookside her.

    Sidst opdateret: 4. december 2023