Gå til hovedindhold

Borgermøde om kystbeskyttelse

Den 1. februar afholdte Greve Kommune et borgermøde om kystbeskyttelse i lyset af efterårets stormflod.

Billede af deltagerne til borgermødet
  • Læs op

Torsdag den 1. februar afholdte Greve Kommune et borgermøde om kystbeskyttelse. Emnet, som blev aktualiseret med stormfloden i oktober, havde tiltukket omkring 200 deltagere, og mødet blev derfor holdt i Portalens store sal. Deltagerne var kommet for at høre, hvordan private grundejere kan gå sammen om kystbeskyttelse, og få en bedre forståelse af kommunens eksisterende planer på området.

Oplægsholder på mødet var Peter Fløcke Klagenberg, ekspert i kystbeskyttelse fra rådgivningsvirksomheden COWI og med erfaring fra bl.a. arbejdet med Strandparken. Oplægget handlede både om, hvad det er for en kyst, der løber langs kommunen, og hvordan man kan beskytte mod erosion og oversvømmelse.

Efter oplægget fik deltagerne mulighed for at møde andre, som boede på samme kyststrækning som dem selv. Det var en vigtig del af arrangementet, fordi det første skridt i kystbeskyttelsesprojekter ofte er, at en gruppe borgere går sammen om det. Til sidst fik deltagerne fra de forskellige områder mulighed for at samle op på deres drøftelser og stille spørgsmål.

Hvis man er interesseret, kan man læse mere om kystbeskyttelse og slides fra mødet her, hvor der også vil komme en FAQ med spørgsmål fra mødet. Man kan trykke abonner på siden, hvis man vil have en mail, når der kommer nyt indhold.

Sidst opdateret: 18. marts 2024