Gå til hovedindhold

UDSOLGT! Plant træer i Greve Skov

Naturstyrelsen, Greve Kommune og kommunens vandværker inviterer tre klasser til at plante træer i en ny udvidelse af Greve Skov.

  • Læs op

Praktisk information

Antal pladser: Tre klasser

Klassetrin: 1. - 9. klasse

Varighed: 8:45 - 11:30

Beliggenhed: Greve Skov, mødestedet er Karlslunde Centervej 109, 2690 Karlslunde

Faglige perspektiver: Dansk, sprogfagene, naturteknologi, biologi, geografi

Hvad er aktiviteten?

Greve Skov er netop blevet udvidet med et område, hvor Naturstyrelsen skal plante træer. Skovfoged Jens Nielsen og forfatter Nina Bendixen står klar med en masse unge træer, som din klasse kan få lov at hjælpe med at putte i jorden. Området ligger i Greve Skov og I mødes ved Karlslunde Centervej 109, 2690 Karlslunde

Progression for dagen

Forberedelse: Som forberedelse kan klassen lære om skov som en klimaløsning pga. CO2-lagring. Alt efter transporttiden til Greve Skov kan I enten gøre det om morgenen eller som forberedelse i dagene op til Klimahandledagen. Derefter gælder det om at komme ud i tøj og fodtøj, der egner sig til udendørs brug, og møde Naturstyrelsen i Greve Skov

8:45: Ankomst i skoven

9:00: Naturstyrelsen og Greve Kommune byder velkommen. Nina Bendixen fortæller om skove og klima ud fra sin nye børnebog ”Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer”. Træplantningen er en del af lanceringen af bogen, hvor et af budskaberne er, at Jorden og naturen faktisk er ret seje og har kunnet overleve nogle vilde ting, og at der er mange gode klimatiltag i gang, som kan hjælpe os.

9:20: Vi synger en sang.

9.30: Vi går ud og planter træer: Naturstyrelsen, står for planter, spader, areal og instruktion.

10.30: Naturstyrelsen står for snobrød og saftevand.

Når I er færdige med snobrød og saftevand, kan I bruge resten af dagen på at gå på opdagelse i Greve Skov. Eleverne kan gå i mindre grupper og diskutere hvilke andre fordele der er ved skov end CO2-optag. I kan også sætte dem til at gå individuelt og lave et ”skovbad”, hvor opgaven er at sanse naturen og være et med den. Der er flere guides på nettet, fx den her. Måske er de mindre klasser mere til fx at lære træernes knopper at kende eller en omgang naturbingo. Hvis du savner andre ting at lave med din klasse i skoven har skoven i skolen en overflod af gode ideer.

Tilmeld dig aktiviteten

Faglige perspektiver

Sprogfagene:

Under eller efter klimahandledagen kan turen i skoven bruges til at arbejde med ordklasser for natur og skov.

Dansk (udskoling):

Før eller efter Klimahandledagen kan turen i skoven bruges som udgangspunkt eller kulmination i et forløb med tekster om natur, det kunne fx være oplagt i arbejdet med romantikken.

Naturteknologi eller biologi:

Turen i skoven kunne bruges til at arbejde med kendskab til de almindeligste arter i de danske skove. Der er flere, der argumenterer for, at den basale evne til at identificere arter i naturen og have et sprog for dem er et vigtigt første skridt på vejen til drage omsorg for dem. Derudover er det oplagt at arbejde med fotosyntese i forlængelse af snakken om træernes evne til at lagre CO2

Geografi:

Eleverne kan bruge dagen i et forløb om Greve Kommunes geografi, fx dette forløb fra Emu om ”Regional geografi i lokalområdet”. Her kunne besøget i Greve Skov være med i delområdet, der handler om landskaber og naturgeografi, og det vil på Klimahandledagen være oplagt med opgaver om, hvordan landskabet er blevet formet under og efter istiden.

Hvordan er handlingen en del af løsningen?

At plante skov har en direkte positiv påvirkning på vores CO2-udledninger, da træer lagrer store mængder CO2. Derfor er skovrejsning også en del af Greve Kommunes klimahandlingsplan, både ved at arbejde for at Greve og Tune Skov bliver så store, som det er planlagt, de skal være, og ved at kommunen og private undersøger muligheden for at rejse ny skov.

Derudover er skove er en slags schweizerknive for kommuners planlægning, fordi de bidrager til at løse flere problemer på en gang. Udover at binde CO2, så kan de understøtte biodiversitet, opdyrke og beskytte grundvand og løfte menneskers fysiske og psykiske velbefindende.

Sidst opdateret: 18. marts 2024