Kontakt
Virksomhedskonsulenterne
Jobcenter Greve
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Telefon: 43 97 80 80
Hvis du er ufaglært og over 25 år, kan du tage en erhvervsuddannelse som voksenlærling og styrke dine muligheder for at komme i job.
Når du er voksenlærling, tager du en erhvervsuddannelse som voksen med skiftevis skole- og praktikperioder. Derudover får de virksomheder, der ansætter voksenlærlinge, særlige tilskud fra jobcentret.
Klik her for mere information om voksenlærlingeordningen
At være voksenlærling kan være en fordel for dig, hvis du ønsker at have:
Måske kan du endda gennemføre dit forløb som voksenlærling på kortere tid, hvis du har relevant uddannelses- og joberfaring. Det skal du tale med jobcentret om.
Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, før du kan blive en del af ordningen.
Du skal være over 25 år. Derudover skal én af følgende tre betingelser være opfyldt:
Du kan også blive en del af ordningen, hvis du er over 25 år og allerede har et job. Så kræver det dog, at du samtidig er ufaglært eller har en forældet erhvervsuddannelse.
Et godt sted at starte er at kontakte Jobcenteret i Greve - så kan vi nemlig vurdere, om du opfylder kravene til ordningen. Kontakt os på telefon 4397 9797.
Når du er sikker på, at du opfylder kravene, skal du finde en virksomhed, der ønsker at oprette en læreplads til dig.
Vi vil altid råde dig til, at du selv finder din kommende arbejdsgiver og vi vi altid gerne vejlede dig i, hvordan du bedst muligt kontakter virksomhederne. Men vi har også et godt samarbejde med virksomhederne i vores nærområde og bruger gerne vores virksomhedsnetværk for at afsøge relevante åbninger for voksenlærlinge inden for dit område.
Uddannelsesguiden - fra ufaglært til faglært
Overblik over reglerne for voksenlærlingeordningen
Du kan søge voksenlærlingeplads i både private og offentlige virksomheder.
Du kan finde virksomheder, der er godkendte og må indgå uddannelsesaftaler på jobportaler eller på laerepladsen.dk.
Du kan også kontakte os i Jobcenteret, hvis du vil høre om mulighederne for voksenlærlingepladser i vores virksomhedsnetværk.
Når dit jobcenter har vurderet, at du fylder betingelserne for at blive en del af voksenlærlingeordningen, og du har indgået en aftale med en virksomhed om at blive voksenlærling, skal du og din arbejdsgiver underskrive en uddannelsesaftale.
En uddannelsesaftale er et juridisk dokument, hvor du og din arbejdsgiver skriver under på, at I indgår en aftale om, at du bliver ansat i virksomheden som voksenlærling. Efter en prøveperiode på tre måneder bliver aftalen bindende mellem dig og din arbejdsgiver for hele uddannelsesperioden. I skal dernæst sammen kontakte den relevante erhvervsskole og få tilrettelagt dit uddannelsesforløb.
I uddannelsesperioden skifter du mellem praktisk arbejde i virksomheden og skoleperioder på erhvervsskolen.
Husk, at din arbejdsgiver skal søge om tilskud i jobcentret
Som voksenlærling bliver din løn fastsat efter arbejdets overenskomst. Er der ikke overenskomst på området, vil din løn blive beregnet ud fra en overenskomst for tilsvarende arbejde.
Du vil få mindstelønnen for ikke-faglærte inden for branchen. Din arbejdsgiver vil så få et tilskud til fra jobcentret. Din arbejdsgiver får tilskud i de perioder, hvor du får udbetalt lærlingeløn.
Det vil efter denne ordning være muligt for din arbejdsgiver at få både voksen-lærlingetilskuddet samt et såkaldt AUB-tillæg i skoleperioderne på op til 5.300 kr. pr. uge i hele skoleperioden.
Snak med din fagforening om, hvad der præcis gælder for dig.