STU
Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse
Om Ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov (STU)
STU er en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse, målrettet unge udviklingshæmmede og andre med særlige behov. Formålet med uddannelsen er at den unge bliver i stand til at leve et så selvstændigt og aktivt voksenliv, som muligt. STU er for unge, som ikke har mulighed for at gennemføre anden ungdomsuddannelse.
Kommunen skal sikre at unge udviklingshæmmede, og andre i målgruppen orienteres om denne uddannelsesmulighed. Læs mere om STU generelt her: STU-loven (retsinformation.dk)
Det er et visitationsudvalget, som afgør hvor den unges STU-forløb skal foregå, læs mere herunder.
Greve Kommune har nedsat et visitationsudvalg, som behandler de sager om unge, der indstilles til den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU.
Visitationsudvalget består af følgende faggrupper:
- Chefkonsulent fra fagcenter Børn & Familie
- PPR-psykolog
- Rådgiver fra Børn & Familie
- Koordinator fra Socialcenter
- Koordinator fra Ungecenter
Greve Kommune har pligt til at sikre at de uddannelsessteder, som kommunen samarbejder med, varetager deres opgaver efter de krav, som kvalitetsaftalerne og lovgivningen foreskriver, jf. §3 a., Pkt. 3.
Det gør vi løbende ved de obligatoriske møder med de STU-institutioner, som kommunen samarbejder med.
Når en ung indstilles til STU, startes en visitationsproces op.
Processen foregår på følgende måde:
- Den unge indstilles til målgruppevurdering.
- Hvis visitationsudvalget vurderer den unge i målgruppe for STU, skal der udarbejdes et udkast til forløbsplan. Dette udkast skal også godkendes af visitationsudvalget.
- Den unge skal have mulighed for at vælge imellem minimum 2 forskellige steder. Tilbuddene skal først og fremmest kunne imødekomme den unges behov og interesser. Samtidig skal pris og transport indgå i vurderingen. Er den unges behov ekstraordinært specialiseret, og findes der kun 1 tilbud indenfor en rimelig transporttid, har kommunen ikke pligt til at give valgmuligheder.
- Det er visitationsudvalget, som afgør hvor den unges STU-forløb skal foregå
Med udgangspunkt i den unges forløbsplan, afholdes der møder på 2. og 3. år, med fokus på overgangen til videre forløb.