Gå til hovedindhold

Kommunens sociale boliganvisning

Greve Kommune får løbende stillet et begrænset antal boliger til rådighed fra de almene boligselskaber. Det sker, for at kommunen kan løse påtrængende boligsociale problemer for borgerne

Indhold

  Som udgangspunkt gælder for alle, at man selv har ansvar for at løse sit boligproblem, f.eks. ved at lade sig skrive op i boligselskaber. Derfor skal du selv være aktivt boligsøgende, før du kan blive skrevet op til en bolig via kommunen. Du skal kunne dokumentere, at du er aktivt boligsøgende. Fx ved, at du lader dig skrive op i et eller flere boligselskaber.

  Det er en betingelse for tildeling af bolig, at du har egen folkeregister adresse i Greve Kommune, og at du har en relevant tilknytning til kommunen.

  Der skal samtidig nogle helt særlige omstændigheder til, for at kommunen kan hjælpe med en bolig. Kommunen anviser boligerne efter en individuel vurdering af hver enkelt henvendelse. Du kan kun blive skrevet op til en bolig, hvis kommunen vurderer, at du har sociale problemer udover dit boligproblem. Der skal være tale om betydelige og påtrængende vanskeligheder, som følge af en pludseligt opstået og uforudsigelig hændelse.

  Der vil ofte være lang ventetid, da der er tale om et begrænset antal boliger. Desuden sker fordelingen ud fra, hvor akut behovet er. Kommunen kan generelt ikke garantere et boligtilbud.

  Derfor er det nødvendigt, at du selv er aktivt søgende efter andre løsninger på dit boligmæssige problem.

  Sidst opdateret: 7. december 2023

  Kontakt

  Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

  Boliganvisning

  Borgerservice

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Send Digital Post (kræver MitID)