Kontakt
Vej og Landskab
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Herunder kan du finde information omkring drift og vedligeholdelse af kommunens veje og stier.
Vej & Trafik og Landskab holder lukket fra d. 23. december 2024 til og med d. 1. januar 2025.
Ved akutte/kritiske hændelser på kommunens arealer mellem jul og nytår – så ring til kommunens leverandør Forstas på tlf. 32 47 71 71.
Eksempler på akutte/kritiske hændelser: Væltet træ ud over vej og cykelsti, manglende brønddæksel/ vejrist, underminering af vej/ sti, oversvømmelse af bro/tunnel, manglende afmærkninger af vejarbejde eller store slaghuller, store sætninger i fortove, fejlmelding af trafiksignaler, fejlmelding af vej- og tunnelbelysning, større akutte skader på kommunale bygninger og lignende.
Læs evt. mere om de generelle retningslinjer på kommunens hjemmeside: Drift, vedligehold og renhold af veje og stier | Greve Kommune.
Ikke akutte/kritiske hændelser skal indberettes vis Giv-et-praj Giv os et praj | Greve Kommune. Greve Kommune vil så sørge for, at opgaven bliver udbedret hurtigst muligt i det nye år.
Drift, vedligehold og renhold af kommunen er udbudt til en privat entreprenør.
Andre forhold omkring veje, stier, pladser, fortove, regnvandsriste, skraldespande (ikke dem hos dig selv), vejbelysning osv. kan stilles til Greve Kommune til Vej og Landskab.
Giv kommunen et praj om fejl og mangler ved hjælp af Giv et praj – Greve Kommune.
Forhold omkring brønde, spildevand- og regnvandsledninger skal rettes til KLAR forsyning (se nedenstående kontaktinfo).
Ved akut farlige hændelser - ring til politiet på tlf.nr. 114 (f.eks. væltet træ over vej eller sort lyskryds).
Greve Kommune har ansvar for, at offentlige veje og stier bliver fejet, vedligeholdt og ryddet for sne. Det vil sige, at veje, stier, fortove og andre befæstede og ubefæstede arealer skal være i færdselsmæssig god stand.
Greve Kommune fejer offentlige veje, p-pladser og befæstede arealer 5 gange årligt. Det er typisk med opstart om foråret, når glatførebekæmpelsen er slut og afslutningsvis om efteråret efter løvfald.
Befæstede og ubefæstede stier, fortove, trapper samt stranden og andre offentlige grønne områder renholdes og fejes af Greve Kommune efter en fastlagt plan. Omfanget varierer alt efter, om det er i by- eller landområde, boligveje eller omkring grønne områder, og bliver håndteret i faste rutiner og intervaller derefter. Der kan dog forekomme begivenheder eller arrangementer, hvor hyppigheden skal tilpasses.
Greve Kommune tømmer affaldskurve langs veje, stier, busstoppesteder, grønne områder samt den del af stranden, som ikke hører under Greve Kommune (fra Spurvestien til kommunegrænsen ved Solrød).
Affaldskurvene tømmes efter en fast plan, og må ikke flyde over med affald.
Ved stort affald, som er til fare for påkørsel o.l. samt problemaffald, der lovmæssigt eller på anden vis skal håndteres, fjernes hurtigst muligt.
Vej & Trafik og Landskab i Greve kommune tilstræber at fjerne graffiti på f.eks. broer og tunneler eller andre offentlige steder.
Drejer det sig om graffiti på offentlige bygninger, håndteres det af Greve Kommunes Ejendomscenter. Ejendomscenteret kan kontaktes på teknik@greve.dk att. Ejendomscenteret.
Hvis du finder døde dyr på vejene i Greve Kommune, skal du indberette det på Giv et praj.
Døde dyr langs veje og på kommunale arealer i Greve Kommune fjernes og bortskaffes af Forstas. Greve Kommune har en aftale med Forstas, som bortskaffer dyrene i overensstemmelse med gældende retningslinjer.
I Greve Kommune findes ca. 190 broer og tunneller, hvoraf de ca. 146 vedligeholdes af Greve Kommune.
Vedligeholdelsen af de øvrige 146 broer og tunneller fordeler sig på Vejdirektoratet, Banedanmark samt grundejerforeninger og grundejere, hvor broer og tunneller ligger på private fællesveje og private fællesstier.
Greve Kommune foretager eftersyn af de 146 broer og tunneller som vedligeholdes af Greve Kommune samt af de broer og tunneller som ligger på private fællesveje og private fællesstier. Eftersynene foretages hvert 5. år for at fastlægge det nødvendige vedligeholdelsesomfang for hvert bygværk (bro eller tunnel).
Greve Kommune vil ud fra eftersynene kunne pålægge grundejerforeninger samt grundejere ud til en privat fællesvej eller privat fællessti, at vedligeholde broer og tunneller som ligger på deres veje. Vedligeholdes broer og tunnellerne ikke, vil Greve Kommune kunne vedligeholde disse for grundejerforeningens/grundejernes regning.
Overalt i kommunen findes brandhaner placeret langs vejene. De er alle kategoriseret som enten en A-, B- eller en C-model. På Greve Kommunes GIS-kort kan du se hvilke brandhaner, der skal bevares eller nedlægges.
Sløjfning af en brandhane er forbundet med store udgifter, og hanerne bliver derfor kun fjernet, hvis det er højst nødvendigt. Der står derfor mange nedslidte brandhaner rundt omkring, som for manges vedkommende bare venter på at blive taget ned.
Kommunen og vandværket får løbende henvendelser fra borgere, som synes, at de ser grimme ud, når de ikke vedligeholdes. Hvis man som borger ønsker at male dem, må man gerne det. Det skal dog være en meget specifik farve og type af maling, nemlig RAL 3000 (ildrød), oliebaseret til jern og metal.
Inden man går i gang med penslen, skal man dog skrive til kommunen og bede om tilladelse, så vi har en fortegnelse over, hvilke brandhaner, der er blevet malet. Her skal der skrives til Natur og Miljø på natmil@greve.dk.
Beredskab 4K fører tilsyn med brandhanerne, og sikrer deres anvendelighed. Hvis du støder på en brandhane, der er utæt og drypper, eller har været udsat for hærværk, kontaktes Beredskab 4K eller Greve Kommune. Med henblik på at stoppe et større vandspild kan du også kontakte dit det lokale vandværk.
Greve Kommune vedligeholder skilte og standere i kommunen, men ikke gade- og stinavneskilte med dertil hørende standere på private fællesveje og i boligforeninger med videre.
Skiltene i kommunen skal være læsbare og opfylde gældende regler for reflektering af færdselstavler.
Greve Kommune sørger for, at regnvandsbrøndene i siden af vejen er tømte. Brøndene suges akut, hvis den de konstateres tilstoppet eller på anden vis ude af funktion. Brøndende bliver som udgangspunkt suget én gang om året.
Greve Kommune står for vedligeholdelsen af vejafmærkning på de kommunale vejstrækninger. Ved udkørsler fra private fællesveje er det Greve Kommune, der har ansvar med at genmarkerer med enten stoplinje eller hajtænder.
Kørebaneafmærkning skal kunne ses tydeligt og stå i kontrast til vejbanen.
Oplever du en akut skade i form af en underminering på vejen, et væltet træ eller lignende, skal du kontakte Greve kommune gennem Giv et praj løsning.
Alternativt kan du skrive digital post via linket i bunden på siden.
På denne side finder du information om hvordan du skal forholde dig ift. belysning.
Telefon: 56 65 22 22
E-mail: info@klarforsyning.dk