Parkerings- og tomgangsregler
På denne side kan du finde gældende parkeringsregler i Greve Kommune. Herunder for lastbiler, busser, trailere og handicapparkering samt tomgangskørsel.
Parkering på offentlige parkeringspladser skal foregå i afmærkede båse. Det er ikke tilladt at parkere med et eller flere hjul på kantsten eller på fortov i Greve Kommune.
Derudover er det ikke tilladt at parkere på de i færdselslovens §28-29 angivet områder.
Det er politiet, der fører kontrol med offentlig parkering i Greve Kommune.
Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på mvsj@politi.dk, døgntelefon: 114.
For at forbedre trafiksikkerheden og beskytte miljøet er der parkeringsbegrænsninger på de offentlige parkeringspladser for køretøjer med en totalvægt over 3.500 kg som busser, lastbiler og andre tunge køretøjer, påhængskøretøjer som campingvogne, motorredskaber og traktorer. Parkeringsbegrænsningerne er indført i samarbejde med politiet.
Begrænsninger gælder fra kl. 19.00 til kl. 07.00 alle ugens dage. I denne periode må tunge køretøjer og anhængere kun parkeres på de afmærkede pladser.
Du kan få et overblik over, hvilke afmærkede offentlige parkeringspladser, der er i Greve Kommune, ved at læse pdf filen "Offentlige P-pladser for køretøjer over 3.500 kg", der kan findes nederst på siden.
I byzoneområder i Greve kommune inden for skiltning med oplysningstavle E55 – (bysilhuettavle) gælder bekendtgørelsen om særlige regler for parkering med visse køretøjer.
Påhængskøretøjer herunder trailere, campingvogne og traktorer må ikke parkeres på offentlige eller private fællesveje alle dage i tidsrummet kl. 19 -07 med mindre parkering er tilladt ved særlig skiltning og afmærkning på veje eller pladser.
I tidsrummet fra 07 – 19 er parkering tilladt på alle veje, medmindre der skiltes med forbud.
Greve kommune har ikke indrettet offentlige p-pladser til langtidsparkering af campingvogne. Det er ejers ansvar at finde lovlig parkering på vejnettet i kommunen.
Motoren i holdende bil, taxa, lastbil, bus, knallert med videre må ikke køre længere i tomgang end højst nødvendigt, og højst i tre minutter. Det er bestemt i kommunens regulativ om motorkøretøjers tomgang.
Det er tilladt at have motoren kørende, hvis du sidder i en trafikkø, eller hvis motoren er nødvendig for af- og pålæsning, til produktion af trykluft eller lignende.
Greve Kommune tomgangsregulativ kan findes nederst på siden.
Bor du i et boligområde administreret af et boligselskab, og har fået tildelt en parkeringsplads, og ønsker du i denne forbindelse at få opsat et skilt, hvor din nummerplade fremgår, skal du kontakte dit boligselskab om at få tilladelse til at opsætte dette.
Udgifterne til opsætning af skilt og evt. standere påhviler de enkelte personer. Greve Kommune stiller ikke økonomisk eller anden hjælp til rådighed. Skiltningen skal godkendes af vejmyndigheden og politiet.