Gå til hovedindhold

Parkeringsregler

På denne side kan du finde gældende parkeringsregler i Greve Kommune. Herunder for lastbiler, busser, trailere og handicapparkering samt tomgangskørsel.

Indhold

  Parkering på offentlige parkeringspladser skal foregå i afmærkede båse. Det er ikke tilladt at parkere med et eller flere hjul på kantsten eller på fortov i Greve Kommune.

  Derudover er det ikke tilladt at parkerer på de i færdselslovens §28-29 angivet områder.
  Det er politiet, der fører kontrol med parkering i Greve Kommune.

  Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling kan kontaktes på mvsj@politi.dk, døgntelefon: 114.

  For at forbedre trafiksikkerheden og beskytte miljøet er der parkeringsbegrænsninger på de offentlige parkeringspladser for køretøjer med en totalvægt over 3.500 kg som busser, lastbiler og andre tunge køretøjer, påhængskøretøjer som campingvogne, motorredskaber og traktorer. Parkeringsbegrænsningerne er indført i samarbejde med politiet.

  Begrænsninger gælder fra kl. 19.00 til kl. 07.00 alle ugens dage. I denne periode må tunge køretøjer og anhængere kun parkeres på de afmærkede pladser.

  Du kan få et overblik over, hvilke afmærkede offentlige parkeringspladser, der er i Greve Kommune, ved at læse pdf filen "Offentlige P-pladser for køretøjer over 3.500 kg", der kan findes nederst på siden.

  Campingvogne, trailere og øvrige påhængskøretøjer må ikke holde på de offentlige parkeringspladser for lastbiler.

  I tidsrummet kl. 19.00-07.00 må campingvogne, trailere og øvrige påhængskøretøjer ikke holde på offentlige parkeringspladser.

  Uden for dette tidsrum kan campingvogne, trailere og øvrige påhængskøretøjer parkeres langs offentlige veje og på offentlige parkeringspladser til personbiler, medmindre skiltning forbyder det. 

  Der er ikke indrettet offentlige parkeringspladser til campingvogne. Det er den enkelte campingvogn-ejers ansvar at finde egnet og lovlig parkering.

  Motoren i holdende bil, taxa, lastbil, bus, knallert med videre må ikke køre længere i tomgang end højst nødvendigt, og højst i tre minutter. Det er bestemt i kommunens regulativ om motorkøretøjers tomgang. 

  Det er tilladt at have motoren kørende, hvis du sidder i en trafikkø, eller hvis motoren er nødvendig for af- og pålæsning, til produktion af trykluft eller lignende.

  Greve Kommune tomgangsregulativ kan findes nederst på siden. 

  Bor du i et boligområde administreret af et boligselskab og har fået tildelt en parkeringsplads og ønsker du i denne forbindelse at få opsat et skilt, hvor din nummerplade fremgår, skal du kontakte dit boligselskab om at få tilladelse til at opsætte dette. 

  Udgifterne til opsætning af skilt og evt. standere påhviler de enkelte personer. Greve Kommune stiller ikke økonomisk eller anden hjælp til rådighed.