Gå til hovedindhold

Social- og sundhedshjælpere uddannet på 17 uger

Greve Kommune tilbyder erfarne ufaglærte medarbejdere, at de kan gennemføre uddannelsen til social- og sundhedshjælpere på kun 17 uger.

  • Tegnsprog

Indhold

    24 ufaglærte medarbejdere fra plejehjem og hjemmepleje blev fredag til faglærte social- og sundhedshjælpere efter et intensivt uddannelsesforløb på 17 uger. 
     
    De er det allerførste hold, der gennemfører Greve Kommunes og SOSU-skolen ZBC i Køges særlige uddannelsesforløb, hvor ufaglærte medarbejdere med relevant erfaring kan gennemføre 17 ugers teori og dermed blive social- og sundhedshjælpere.  

    Stærkere faglighed og bedre løn

    Borgmester fra Greve Kommune, Pernille Beckmann, venter sig meget af den nye uddannelse. 
    "Vi vil gerne fastholde vores erfarne medarbejdere, og her betyder det noget, at de får mulighed for at tage en uddannelse, som både giver dem en stærkere faglighed og højere løn", siger Pernille Beckmann. 

    Al teori på 17 uger

    I Greve Kommune har ledere på plejehjem og i hjemmeplejen arbejdet målrettet på at motivere ufaglærte medarbejdere til at tage uddannelsen til social- og sundhedshjælpere. Mange af dem er voksne medarbejdere, der har en masse praktisk erfaring. 
     
    "Nu kan vi give dem muligheden for at få den teori de mangler, og vi kan samtidig tilbyde dem voksenelevløn, så de har råd til det. Jeg håber, at mange erfarne medarbejdere vil tage imod muligheden for at blive faglærte i den kommende tid", siger Pernille Beckmann. 

    Krav om erfaring og alder

    Uddannelsen er til social- og sundhedshjælper på 17 uger er målrettet ufaglærte medarbejdere over 25 år, som kan dokumentere mindst to års relevant erhvervserfaring inden for de seneste fire år. 
    Greve Kommune er den første kommune på Sjælland, som arbejder med uddannelsen på 17 uger, men andre kommuner har fået mulighed for at få medarbejdere med på holdet.
     
    Næste hold begynder den 16. august på Sosu-skole ZBC i Køge, og der er stadigt ledige pladser. 

    Fakta om optagelseskrav 

    • Deltagerne skal være fyldt 25 år 
    • Deltagerne skal kunne dokumentere to års relevant erhvervserfaring inden for de seneste fire år. 
    • Relevant erhvervserfaring er minimum to-tre måneders erfaring fra både plejecenter og hjemmepleje fra flere typer vagter og med hovedvægt på dagvagter og minimum 24 om ugen i gennemsnit. 
        
       
    Sidst opdateret: 11. juli 2023

    Kontakt

    Center for Sundhed og Pleje

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97