Sundhedsaftale: Bedre samarbejde om patienterne
Greve Kommune godkender Sundhedsaftale 2024-27, som definerer samarbejdet mellem kommuner, regioner og almen praksis.
Greve Kommunes byråd godkendte mandag aften en Sundhedsaftale for 2024-27 mellem Region Sjælland, kommunerne og almen praksis.
Fokus på børn og unges trivsel
Sundhedsaftalen er en politisk aftale og udgør den overordnede ramme for samarbejdet på sundhedsområdet i landsdel Sjælland. Aftalen skal sikre, at kommuner, regioner og almen praksis arbejder tæt sammen om hver enkelt patient.
Liselott Blixt, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Greve Kommune er tilfreds med den nye sundhedsaftale:
“Jeg er særlig glad for, at aftalen har særligt fokus på børn og unges trivselsudfordringer, for det har vi i Greve Kommune lagt vægt på i vores høringssvar til aftalen. Desuden er der fokus på sårbare ældre, voksne med psykisk sygdom og borgere med kroniske og langvarige sygdomme, og det er sårbare målgrupper, som vi skal gøre vores bedste for at hjælpe”, siger hun.
Tæt samarbejde om patienter
Sundhedsaftalen skal understøtte, at patienter oplever gode overgange på tværs af regioner og kommuner, når de for eksempel bliver udskrevet fra sygehuset og skal have hjælp af egen læge og kommune. Desuden er der fokus på, at alle behandlere skal samarbejde om og med patienterne – uanset om behandlerne er offentlige eller private.
Det er Sundhedssamarbejdsudvalget i Region Sjælland, som har udarbejdet Sundhedsaftalen 2024-27. Borgmester Pernille Beckmann er næstformand for Sundhedssamarbejdsudvalget, og hun fremhæver, at patienterne selv er vigtige ressourcer i deres egne behandlingsforløb:
“Vores vision med Sundhedsaftalen er, at vi er fælles med borgerne om bedre sundhed. Vi ønsker, at borgerne selv tager ansvar for deres egen sundhed, og vi tager til gengæld ansvar for at sætte ind mod udfordringer som personalemangel, flere ældre og ulighed i sundhed”, siger hun.
Aftalen træder i kraft efter nytår.