Kontakt
Center for Job & Socialservice
Rådhusholmen 10
2670 Greve
En ny lov om arbejdspligt betyder, at omkring 76 ledige borgere i Greve Kommune skal aktiveres i nytteindsatser og aktiviteter, der hjælper dem tættere på arbejdsmarkedet.
Den 1. januar 2025 trådte en ny lov om arbejdspligt i kraft for borgere, som modtager ydelser i kontanthjælpssystemet, og som ikke opfylder opholds- og beskæftigelseskravet. Arbejdspligten indebærer, at man skal arbejde for sin ydelse, og den omfatter omkring 76 borgere i Greve Kommune.
Formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, Simon Østergaard, glæder sig over den nye lov, der har til formål at få flere ind på arbejdsmarkedet. Han påpeger, at Greve Kommune i forvejen har gode erfaringer med aktivering af kontanthjælpsmodtagere gennem kommunens nytteindsatsordning, Service ++.
”Man skal arbejde, hvis man kan arbejde. Det er vores holdning i Greve Kommune, og derfor har vi i mange år haft en nytteindsatsordning, som aktiverer uddannelsesparate borgere og jobparate borgere over 30 år i opgaver som oprydning og affaldshåndtering. Med den nye lov udvider vi indsatsen og sikrer, at de borgere, som er berørte af arbejdspligten, også får bedre muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet”, siger formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, Simon Østergaard.
Formand for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning, ser arbejdspligten som en vigtig brik i at styrke trygheden og sammenhængskraften i områderne.
"Arbejdspligten handler ikke kun om at få flere i job. Den handler også om at skabe et bedre liv for den enkelte og styrke fællesskabet. Arbejde giver struktur, selvtillid og muligheder, og når flere er i arbejde, får hele området gavn af det. Samtidig får børnene gode rollemodeller og lærer, at arbejde og uddannelse er vejen til et bedre liv – uanset hvem man er, og hvor man kommer fra. På den måde bidrager arbejdspligten til et stærkere og mere trygt lokalsamfund”, siger Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget.
Greve Kommune forventer at kunne implementere arbejdspligten fuldt ud inden udgangen af 2025.