Kontakt
Center for Økonomi & HR
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Telefon: 43 97 97 97
Dagtilbud og skoler får mere frihed og medansvar for økonomi og drift, ligesom kommunens unge bliver inviteret med til en særlig borgersamling for unge. Det er anbefalinger fra velfærdsborgersamlingen, som nu bliver til virkelighed.
Nu begynder arbejdet med at gøre Velfærdsborgersamlingens anbefalinger til virkelighed i hverdagen hos børn og unge i dagtilbud og skoler.
“Vi vil involvere flere mennesker i hverdagen omkring børn og unge. Forældre, forældrebestyrelser, skolebestyrelser og de unge selv skal have en større stemme i beslutninger, der har med dem at gøre. Vi skal være sammen om at skabe et samfund, hvor alle bidrager til den fælles velfærd”, siger Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget.
Forældrene og andre samarbejdspartnere skal inddrages mere i byrådets arbejde med at skabe gode forhold for børnene i kommunens dagtilbud. I det hele taget skal alle børns trivsel og udvikling være et fælles fokus for de voksne omkring dagtilbuddene, ligesom børns udfordringer skal opdages tidligt, sådan at de også kan få hjælp tidligt.
Skolebestyrelser og skoleledere får øget frihed inden for skolernes økonomi og de får mulighed for at tage flere beslutninger selv. De øvrige forældre vil også blive inddraget mere i dialogen om, hvordan skolerne skal udvikle sig, så de kan bidrage med deres viden og ressourcer.
Greve Kommune vil involvere flere unge gennem projektet “Ung indflydelse – demokrati for fremtiden”. Projektet er et samarbejde mellem i alt fem kommuner og organisationen We Do Democracy, hvor 60 unge mødes til en særlig borgersamling for at finde ud af, hvordan unge bliver engageret i lokale beslutninger og involveret i det lokale frivillige arbejde.
Projektet er støttet af Tuborg Fondet med 1,3 millioner og desuden har Greve Kommune og de andre kommuner bidraget med hver 150.000 kroner. Erfaringerne fra projektet skal efterfølgende udbredes til resten af Danmark.