Gå til hovedindhold

Kultur i Greve Kommune

Greve Kommune arbejder målrettet på at skabe muligheder for kultur til børn, unge og voksne.

Indhold

  Kultur for alle aldre

  Greve Kommune arbejder målrettet på at skabe muligheder for kultur til unge

  De unge er en målgruppe der er svær at nå!

  Greve Kommune har en række tilbud til de unge i form at Klubberne, Ungdomsskolen i Greve Kultur-Base samt aktiviteter på Kommunens kulturelle institutioner.

  Der er også gang i regionale samarbejder der fokuserer på kultur for, med og af unge.

  Greve Kommune vil gerne give kommunens børn et bredt udvalg af kulturelle oplevelser

  Der tilbydes en bred vifte af aktiviteter for, med og af børn på alle kommunens kulturinstitutioner.

  Lær eksempelvis at mestre et instrument på Musikskolen i Greve Kultur-Base, undersøg kulturarven og vær med til at opleve traditionerne omkring højtider og mærkedage på Greve Museum og indtag både bøgernes og spillenes verden via Greve Biblioteks mange aktiviteter.

  Der er desuden mulighed for at opleve Børneteater, billedskole og koncerter.

  Kom til Fortællefestival i Greve Kommune

  I uge omkring Halloween sætter Greve Bibliotek, Greve Kultur-Base, Greve Svømmehal og Greve Museum fokus på uhyggelige fortællinger, når børn og voksne selv kan synge, tegne  og skrive uhyggelige fortællinger - eller få et godt lokalt gys.

  Greve Museum fortæller 

  Fejr Halloween derhjemme med græskar, hygge og en lokal gyserhistorie. Se en af de skræmmende historierne fra Greve Museum.

  Se historien om Mosede Hans

  Se historien om Stingy Jack

  Se historien om Dødedøren

   

  Gratis tilbud til skoler og dagtilbud

  I uge 43 kan børn i børnehaver, skole og SFO i hele Greve Kommune deltage i gratis workshops og arrangementer. Programmet byder både på forfatterbesøg, løgnehistorier, magiske tryllestave, musikworkshop og teater.

  Se programmet med workshops her (PDF)

  Det er GRATIS at deltage, og der er først-til-mølle tilmelding på de enkelte workshops.

  Prøv festivalens nye digitale undervisningsmateriale i Book Creator, hvor skoleelever i 4-6. klassetrin kan lave deres egen gyserfortælling. Greve Museum har i samarbejde med firmaet Leg med IT udarbejdet en skabelon i Book Creator med videofortællinger, opgaver til fortællingerne, opgaver til genren gys og halloween og et gyserbibliotek med grafik, billeder, videoer, lydeffekter og musik. Find en lærervejledning i Meebook ved at søge på "Greves Uhyggeligste Festival". 

  Læs mere om festivalens nye digitale tilbud til skoler og SFO (PDF) 

  I Greve Kommune er der 3 biblioteker. Hovedbiblioteket ligger placeret ved portalen, tæt på Waves lige ved Hundige Station. De to andre ligger i henholdsvis Tune og Karlslunde 

  Læs mere om bibliotekerne

  Formålet med kulturarvskommuneprojektet i Greve er at revitalisere de 8,5 km strandvej, der løber gennem kommunen fra Hundige i nord til Karlslunde i syd. Som resultat af kraftig vækst og tilflytning er områderne langs Strandvejen gennem de sidste årtier blevet udsat for store forandringer uden en samlet plan. Sommerhus- og erhvervsmiljøer er omdannet til parcelhuskvarterer, og Strandvejen fremstår som en trafikeret og identitetsløs hovedpulsåre mellem København og Køge.

  Kulturarvskommuneprojektet lægger grundstenen til en forståelse af Strandvejens historie og potentiale. Projektet sætter ord på områdets kernefortællinger, blandt andet om ferieliv og velfærdssamfund, som kan bruges til at styrke fællesskabsfølelsen i en kommune med mange tilflyttere og mange forskellige kulturelle baggrunde.

  Som en vigtig del af projektet, er der udpeget kulturmiljøer langs Strandvejen, og der er lavet en helhedsplan for udviklingen af strandvejsområdet. Endvidere er der udarbejdet konkrete potentialeplaner for to hovedområder i henholdsvis den nordlige og den sydlige del af Strandvejen. Disse to områder skal udvikles som attraktive, lokale samlingspunkter og som oplevelsespunkter for danske og udenlandske turister med Mosede Fort Museum som et fyrtårn.

  Kulturarvskommuneprojektet har katalyseret et stærkt samarbejde mellem Greve Kommune og Greve Museum. Samarbejdet vil få stor betydning for den fremtidige udvikling i kommunen med kulturarven som et fælles omdrejningspunkt. Projektet er tematiseret i tre spor - henholdsvis: Fortælling og formidling, Benyttelse og bevaring og Udvikling og fornyelse.

  For mere information om projektet, dets temaer og resultater kan du læse mere i nedenstående links.

  Mosede Batteri, i daglig tale kaldet Mosede Fort, var en aktiv del af Danmarks militære forsvar fra 1916 til 1922

  Greve Museum er beliggende på en smuk, gammel hedebogård omkranset af en dejlig have.

  Museet har særlig fokus på 1800-tallets hedebokultur og 1900-tallets forstadsudvikling. Greve Lokalhistoriske Arkiv, som er en del af Greve Museum, fungerer som egnens fælleshukommelse.

  Portalen tilbyder koncerter, shows, teaterforestillinger, stand-up med både danske og udenlandske top-navne.

  Danmarks største permanente udendørsscene og danner hvert år ramme om store operaoplevelser

  Vild med musik? Elsker du at være kreativ eller vil du gerne starte på et af Ungdomsskolens mange hold. Så er Greve Kultur-Base noget for dig.

  Sidst opdateret: 1. februar 2024

  Links

  Dokumenter

  Kontakt

  Kultur & Fritid

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Send Digital Post (kræver MitID)