Gå til hovedindhold

§ 56 og § 58a aftale

§ 56 og § 58a er en aftale der giver plads til det nødvendige fravær, som følger af kronisk eller langvarig sygdom.

Har du hyppigt kronisk eller langvarig sygdom, som gør, at du får øget fravær, har du mulighed for at indgå en § 56 / § 58a aftale. 

En § 56 aftale er en aftale mellem dig, din arbejdsgiver og Greve Kommune. En § 58a aftale er en aftale mellem dig, der er selvstændig erhvervsdrivende, og Greve Kommune.

Formålet med aftalerne er, at du får plads til det nødvendige fravær, som følger af din sygdom.

En § 56 / § 58a aftale kan etableres hvis:

  • Du er kronisk syg eller vender tilbage efter langvarig sygdom og har øget risiko for at have sygefravær (mindst 10 dage pr. år)
  • Du skal indlægges og/eller deltage i behandling. Dette skal være aftalt inden ansættelsen
  • Din arbejdsgiver allerede har udbetalt dagpenge, eller løn under sygdom i mindst 2 uger inden for de seneste år for samme lidelse, som du skal indlægges og/eller behandles for
  • Du skal i fertilitetsbehandling. Dette skal være aftalt inden ansættelsen (aftalen kan bevilges for ét år ad gangen)

Din arbejdsgiver får økonomisk kompensation ved fravær, på grund af sygdommen, fra første sygedag, og du modtager løn eller sygedagpenge under sygdom.

Når I har udfyldt blanketten, skal I sende den til Greve Kommune, Center for Job & Socialservice, att.: Sygedagpenge, som skal godkende aftalen.

Aftalen kan ikke benyttes til at nedsætte den daglige, ugentlige eller månedlige arbejdstid med, for at gøre arbejdsbelastningen mindre. Hvis det ønskes, skal du sammen med din arbejdsgiver aftale, at der evt. sker en ændring af dine arbejdsopgaver, sker en ændring af dit arbejdsområde, eller at du helt konkret går ned i arbejdstid. Og dette kan der ikke hentes kompensation på.

Sidst opdateret: 2. marts 2023

Dokumenter

Kontakt

Sygedagpenge - Center for Job & Socialservice

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver MitID)