Gå til hovedindhold

Greve Familiecenter

Greve Familiecenter er et tilbud til børnefamilier i Greve Kommune.

Greve Familiecenter tager udgangspunkt i de ønsker om forandring, I som familie har.

Det kan for eksempel være, at I ønsker:

 • at føle jer mere sikre som forældre
 • at blive bedre til at tale med hinanden i familien
 • at støtte jeres barn til at trives bedre i skolen
 • at støtte jeres barn, så det gør hvad I beder det om
 • at I som forældre kan samarbejde om børnene efter en skilsmisse
 • at blive bedre til at håndtere jeres barns følelser
 • eller andet I kunne ønske at få hjælp til

Du kan kontakte Greve Familiecenter via telefonisk henvendelse, så finder vi en dag du kan komme til en uforpligtende og afklarende samtale.


Er du henvist via en familierådgiver, vil der typisk være udarbejdet en handleplan sammen med dig for din familie.

Greve Familiecenter

Her kan du læse om Greve Familiecenters tilbud

Hos Greve Familiecenter har vi forskellige muligheder. Vi støtter jer i de problemstillinger, I som familie ønsker at arbejde med.

Sammen med jer beslutter vi, om det skal være:

 • Samtaler: parsamtaler, forældresamtaler, individuelle samtaler og familiesamtaler (foregår som udgangspunkt i familiecenteret)
 • Familieaktiviteter
 • Marte Meo forløb
 • Samarbejdsmøder, hvor vi sammen med jer mødes med jeres barns lærer, pædagoger, med flere
 • Netværksmøder, hvor de vigtigste personer i jeres og jeres barns netværk deltager
 • SES - Samarbejde Efter Skilsmisse (for forældre)
 • Skilsmissegrupper for børn (er på vej)

Almindeligvis begynder et forløb med, at I sammen med en af personalet laver en samarbejdsaftale, hvor der står, hvad det er for problemstillinger, I vil arbejde med.

Er I henvist til Greve Familiecenter af en familierådgiver, deltager familierådgiveren som regel i det første møde, hvor den udarbejdede handleplan gennemgås.

Om familieaktiviteter og Marte Meo

I mange sammenhænge, hvor familier kommer med små børn, tilrettelægger vi familieaktiviteter, hvor familierne kan øve sig på det der er svært derhjemme.

Er målet for eksempel at støtte børnene til at "høre efter", kan der laves aktiviteter, hvor forældrene skal lede og vejlede deres børn i at gøre noget bestemt.

Det kunne være at støtte barnet i at følge reglerne i et spil, at lave lektier, begå sig i køkkenet, tage overtøj på.

Hensigten er, at få aktiviteterne til at ligne de situationer fra hverdagen, som er svære.

Forældrene kan vælge at få direkte tilbagemeldinger fra terapeuten, mens aktiviteten står på eller at få aktiviteten optaget på video. Det sidste giver mulighed for, at man bagefter i ro og mag kan se videoklippene og tale om dem.

Formålet er sammen at se på handlinger der gør en positiv forskel, som I forældre kan gøre mere af. Denne metode kaldes Marte Meo (der betyder: ved egen kraft).

Læs mere om Marte Meo foreningen i Danmark

Her får du viden om, hvem der kan gøre brug af tilbuddet

Greve Familiecenter er et tilbud til familier med børn mellem 0 og 18 år.

Det er gratis at benytte tilbuddet, hvis du bor i Greve Kommune.

Bor du i en anden kommune, skal du kontakte din sagsbehandler, der sammen med dig vil vurdere, om Greve Familiecenter er en mulighed for dig og din familie. Er dette tilfældet vil din sagsbehandler kontakte os.

Om I er en familie med en eller to forældre, med et eller flere børn er underordnet. Alle familier fra Greve Kommune er velkomne.

Tilbuddet gælder også familier, der ikke taler flydende dansk, da vi har mulighed for at gøre brug af tolk.

Alle familier der henvender sig, får tilbudt en afklarende samtale, hvor vi sammen finder ud af, hvordan et muligt forløb hos os kan sættes sammen.

Du kan kontakte Greve Familiecenter via telefonisk henvendelse, så finder vi en dag du kan komme til en uforpligtende og afklarende samtale.

Hvis du er tilknyttet en familierådgiver, kan du også vælge, at din familierådgiver laver en handleplan sammen med dig.

Familier kan selv henvende sig til Greve Familiecenter via digital post eller telefonisk henvendelse. 

Henvisning kan også ske gennem en familierådgiver.

Adresse

Greve Familiecenter 
Hundige Allé 11
2670 Greve

Tlf. 43 97 34 50 

Telefontider

Mandag til torsdag kl. 08.00 - 16.00
Fredag kl. 08.00 - 12.00

Skriftlig henvendelse

Skriftlige beskeder til Greve Familiecenter skal sendes med sikker post via digital post

Virksomheder der sender personfølsomme oplysninger via mail skal kunne håndtere kryptering.
Læs mere om kontakt til Greve Kommune.

Familierne fortæller om Greve Familiecenter

Jeg har fået så meget ud af at gå hos Greve Familiecenter.

Jeg kan klare mig selv.
Jeg har fået godt selvværd og selvtillid i at være mor.
Jeg kan sætte grænser for mig selv og børnene.
Jeg kan være tydelig med mine og mine børns behov.
Jeg kan sige til børnene, hvad jeg ønsker.

Tak for at være barnets ører.

Mor til 2 børn

-------------------------

Jeg skriver dette for at udvise min taknemmelighed over mit forløb hos Greve Familiecenter. Gennem en masse samtaler, har min familieterapeut formået at styrke mig med mange kloge ord.

Da vi startede forløbet, var mit forhold til min mor vanskeligt. Men efter at have talt om det som var hårdt hos Greve Familiecenter, er vi i dag i stand til at forstå hinanden og har formået at skabe et fælles billede af min opvækst. På den måde har vi altså nået vores mål.

Vores “udflugter”, som vi er blevet anbefalet af min familieterapeut, til kunstmuseer, sushi-steder, koncerter mm. har gjort os gladere sammen, og vi tager stadig på ture, hvor vi tager ud og ser på kunst, efterfulgt af lækker mad.

Jeg er samtidig også blevet mere afklaret omkring mit forhold til min far. Nu sætter jeg flere grænser og har lettere ved, at håndtere hans væremåde. Vi mødes sjældent og kort, men hygger os, når vi gør. 

Min skolegang på gymnasiet er fuldstændig fantastisk. Jeg har allerede fået dannet gode relationer, styrket min faglighed og fået et bedre forhold til autoriteter.

Jeg har fået en kæreste, som jeg er flyttet ind hos, med hjælp fra mine fantastiske venner. 

Jeg føler at alt er faldet på plads. Jeg har det rigtig godt og har nu valgt at skære hånden af min gamle ven, "tankemylder."

Nu kan jeg ligge i sofaen og stirre ud i luften, uden overhovedet at tænke en eneste tanke. Jeg havde aldrig forestillet mig at det at være så tom, kunne føles så herligt.

Ofte tænker jeg på dig, min familieterapeut, og alt det som du har lært mig. De refleksioner jeg har skullet gøre mig. 

Nu er jeg endelig der, hvor jeg kan arbejde på de afklaringer jeg længe har haft behov for. De redskaber som du har givet mig, benytter jeg mig af og de hjælper i den grad i processen.

Du har betydet og betyder stadigvæk utroligt meget for mig. Jeg lytter nu til “You Say” og tænker - ikke bare på bedsteforældrene - men også på dig.

Tak, Karina, for den du er. Du er SÅ utroligt dygtig til dit arbejde.

Mange kærlige hilsner
En ung pige

-------------------------

Sparring med familiecenterets terapeuter har været en fantastisk stor hjælp for mig som mor. Målrettede og kompetente medarbejdere. 

Ikke så meget sniksnak, men derimod en stor evne til at lytte, belyse og samtidigt foreslå en perlerække af brugbare og nye vinkler på emner der var gået i hårknude.

Mor til 2 børn

-------------------------

Jeg blev tilknyttet Greve Familiecenter efter en voldsom episode med min eksmand i 2019, og har gået til samtaler i ca. et år. Tidligere havde jeg ingen idé om, at der fandtes sådan et tilbud, og jeg kan kun prise mig lykkelig for, at vores veje krydsede hinanden, selvom det skete på baggrund af en svær oplevelse. Familieterapeuterne har ikke kun været gode til at hjælpe mig videre i livet, men også givet mig gode råd og værktøjer til at tackle den svære situation i forhold til min lille søn, der desværre var vidne til den svære oplevelse med faren. Samtalerne, der ind i mellem også involverede min søn, var grunden til, at min søn åbnede sig op og kunne sætte ord på nogle svære følelser, han tidligere har haft svært ved at tale om og endsige sætte ord på.

Efter forløbet får jeg nu positiv respons fra hans pædagoger i børnehaven, der fortæller, at min søn taler frit om sin far, og samtidig er blevet mere åben og glad i sin hverdag. Det gør mig selvfølgelig meget glad som mor, og det kan jeg kun takke familieterapeuterne for. Derudover har forløbet hos disse kvinder også haft en enorm stor betydning for min personlige udvikling, da jeg allermest havde brug for det. Efter hver samtale følte jeg mig 20 kg lettere, da jeg gik derfra, og jeg kunne med det samme mærke, hvordan der blev ryddet op i mit tankemylder, der plagede mig i forbindelse med min fortid.

I dag er jeg et sted i livet, hvor jeg har psykisk overskud, og det har helt klart noget med mit forløb hos Greve Familiecenter at gøre, da de altid har været gode til at skubbe mig i den rigtige retning og givet mig et større perspektiv på livet.

Tak er kun et fattigt ord, men af hjertet TAK for Greve Familiecenters støtte, vejledning og gode humør.

-------------------

Jeg har fået rigtig meget ud af at komme i Greve Familiecenter det sidste års tid. Jeg har fået et helt nyt syn på og samarbejde med mit barn, jeg har nemlig fået de helt rigtige redskaber til at forstå og se mit barn, der hvor han er.

Jeg sætter stor pris på alt den hjælp vi har fået - som har resulteret i at vi ikke behøvede en udredning på Børnepsyk.

Mor til dreng, 7 år

-------------------

Hos Greve Familiecenter har vi fået den hjælp og støtte, vi har haft brug for i en svær periode i vores familieliv. Det har især hjulpet vores datter, som har følt sig hørt og værdsat i tiden hos jer. Det er vi meget taknemmelige for. 

De bedste hilsner fra familien i Karlslunde

--------------------

Vi havde i løbet af sommeren og efteråret, oplevet nogle stadigt voldsommere reaktioner fra vores yngste søn. De opstod typisk ved konfrontationer med storebroren eller hvis vi rettede på ham. Han blev meget voldsom og det tog meget lang tid før han igen faldt til ro. Og typisk endte det med, at vi havde en dreng, der var utrolig ked af det og næsten utrøstelig.

I vores søgen på råd og hjælp, kom vi i kontakt med Greve Familiecenter i december, og fik en indledende samtale i januar. Det blev starten på et forløb, hvor vi kom i familiecentret, både med og uden børn. Gennem leg og samtale, fik vi indblik i hvad der kunne røre sig i hovedet på en dreng på 5 år, og hvordan han kan se verden som et meget forvirrende sted. Vi fik nogle gode redskaber til at ændre vores måde at kommunikere med ham på, således at vi blev tydeligere og mere klar i vores signaler.

Vores proces varede ca. 4 måneder, og er endt med, at vi har en dreng, der er meget gladere. Han kan stadig blive hidsig, men falder meget hurtigere til ro, og bliver ikke ulykkelig mere. For vores familie har det betydet en rolig hverdag, hvor vi som forældre ikke skal gå og være nervøse for, hvornår han eksploderer.

Gennem hele forløbet har vi oplevet en rar og positiv tilgang til lige netop vores udfordringer. Vi har følt os meget trygge og har kunne tale om alt, som har været relevant for at få ændret vores adfærdsmønster.

Vi kan varmt anbefale at søge hjælp hos Greve Familiecenter.

Med venlig hilsen
Familien 

------------------------

Flygtningefamilier

Flygtningefamilier

Et forebyggende behandlingstilbud til flygtningefamilier præget af traumer.

Sidst opdateret: 19. oktober 2021

Kontakt

Greve Familiecenter

Hundige Allé 11
2670 Greve

Telefon: 43 97 34 50

Send Digital Post (kræver NemID)