Gå til hovedindhold

Behandling af Klimaborgersamlingens anbefalinger

Her kan du læse om byrådets behandling af anbefalingerne, både den første tilbagemelding fra juni, og det anden tilbagemelding efter 12 måneder om hvordan de fik sat direkte aftryk i klimahandlingsplanen.

Indhold

  Efter ca. 12 måneder, mandag d. 15.5. 2023, gav byrådet deres 2. tilbagemelding til klimaborgersamlingens medlemmer.

  Kort fortalt, så afleverede Klimaborgersamlingen fem anbefalinger, og disse fem er i store træk videreført.

  Byrådet har fået anbefalingerne fagligt vurderet og vendt med andre interessenter og parter og i store træk anvendt anbefalingerne til klimahandlingsplanen. Anbefalingerne indgår derfor som en vigtig del af Greve Kommunes Klimahandlingsplan 2050: Roadmap 2023-2026, der nu har fået byrådets endelige godkendelse, og som kan hentes på kommunens hjemmeside.

  Hvor Klimaborgersamlingen alene skulle forholde sig til CO2-reduktioner, så har kommunen også skulle samle op på farevurdering og handlinger i forhold klimatilpasning, da dette også indgår i kommunens klimahandlingsplan og synergier mellem de to dele. Som et tredje element skulle klimaplanen også forholde sig til merværdierne ved klimatiltag, og dette har borgersamlingens anbefalinger og forslag også kunne bidrage til.

  I oversigten over klimahandlingsplanens tiltag er det endvidere angivet med et logo, hvilke tiltag der udspringer fra Klimaborgersamlingen.

  Her kan du finde byrådsbehandlingen og læse tilbagemeldingsbrevet

  Efter ca. 3 måneder, mandag d. 20.6. 2022, gav byrådet deres 1. tilbagemelding til klimaborgersamlingens medlemmer. Kort fortalt, så havde byrådet siden lanceringen arbejdet med anbefalingerne, så der allerede skete mere konkret, end der kunne nå at stå med tørt blæk i tilbagemeldingen.

  Af eksempler kan nævnes:

  Her kan du læse byrådssagen

  Her kan du læse tilbagemeldingsbrevet

  Sidst opdateret: 1. september 2023

  Kontakt

  Natur og Miljø

  Telefontider:

  Mandag: 9-11
  Tirsdag: 9-11
  Onsdag: Telefon lukket
  Torsdag: 9-11 og 15-16
  Fredag: 9-11

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 94 48

  Send Digital Post (kræver MitID)