Gå til hovedindhold

Nyt partnerskab skal stoppe indbrud i Greve

Greve Kommune, politiet og Bo Trygt indgår i et nyt partnerskab, der skal mindske antallet af indbrud og skabe mere tryghed i lokalsamfundet.

Indhold

  Fra venstre mod højre: Lene Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi, Pernille Beckmann fra Greve Kommune og Britt Wendelboe fra Bo Trygt.

  Greve Kommune, politiet og Bo Trygt indgår i et nyt partnerskab, der skal mindske antallet af indbrud og skabe mere tryghed i lokalsamfundet.

  Færre borgere i Greve skal komme hjem til et hus, der er hærget af indbrudstyve. Derfor har Greve Byråd nu vedtaget et ambitiøst mål om, at antallet af indbrud skal ned på en tredjedel, og at 2409 flere borgere skal melde sig ind i Nabohjælp.

  Målet skal nås i samarbejde med politiet og Bo Trygt, som vil arbejde målrettet på at forebygge indbrud gennem mere sikre huse, bedre nabofællesskab og en generelt mere målrettet dialog mellem Greveborgerne og politiet.

  Sikkerhed og tryghed

  Torsdag mødtes Greve Kommune, politiet og Bo Trygt for at skrive under på en partnerskabsaftale, og borgmester Pernille Beckmann ser nu frem til, at der kommer et øget fokus på problemet.

  ”Hvert år oplever mange Greveborgere at komme hjem efter et indbrud. Det er en forfærdelig og krænkende oplevelse, som frarøver borgerne den sikkerhed og tryghed, de har krav på i eget hjem. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu både har besluttet nogle konkrete mål og fået det her samarbejde op at køre”, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann.

  Dialog med borgerne

  En vigtig del af arbejdet med at mindske antallet af indbrud handler om forebyggelse. Politiet vil derfor gerne have en god dialog med borgerne om, hvordan de kan beskytte deres hjem bedre.

  ”Vi vil tale med borgerne om, hvordan de sikrer deres hus, så døre og vinduer ikke bliver en let indgang for en tyv. Desuden ved vi, at Nabohjælp virker, så det vil vi også opfordre alle borgere til at melde sig ind i, så tyvene får meget svære arbejdsbetingelser”, siger politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Sørensen.

  Forebyggelse af indbrud

  Antallet af indbrud i Danmark er markant højere end i nabolandene. Derfor er der et nationalt behov for at tænke indbrudsforebyggelse på en ny og bedre måde, og her er det brede samarbejde et vigtigt element.

  ”Med aftalen er Greve Kommune med til at gå foran og sætte et helt nyt niveau for indbrudsforebyggelse. Det gælder ikke kun lokalt, men også på landsplan, hvor Danmark har en kedelig rekord med tre gange så mange indbrud som i vores nabolande. Bo Trygt i Greve Kommune vil både skabe mere tryghed og bidrage med vigtig viden og erfaring om, hvordan vi lokalt og på landsplan kan blive bedre til at forebygge indbrud. Her er lokale indsatser i et tæt samarbejde mellem kommune, politi og borgere nemlig et af vores stærkeste redskaber,” siger Britt Wendelboe, programchef for Bo Trygt.

  Bo Trygt er en indsats skabt af Tryg Fonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd. Bo Trygt har som overordnet mål at øge trygheden og reducere antallet af indbrud i private hjem i Danmark fra godt 29.000 til 10.000 indbrud om året.

  Sidst opdateret: 3. maj 2022

  Kontakt

  Greve Kommune (Borgerservice og rådhus)

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)