Gå til hovedindhold

Nyt vandværk skal sikre rent drikkevand i fremtiden

Greve Kommune sender planer i høring, der skal bane vejen for et nyt moderne vandværk.

Kig fra Greve Landevej til området, hvor der skal bygges et vandværk.

Når borgerne i Greve Kommune åbner for vandhanen skal der strømme rent drikkevand ud. Sådan er det nu, og sådan skal det fortsætte med at være.

Derfor har byrådet nu sendt en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen i høring, som skal give Greve Vandværk mulighed for at bygge et nyt og moderne vandværk, der skal ligge på Greve Landevej nummer 77 - lige uden for Greve Landsby.

Nyt moderne vandværk

"Vi bliver flere og flere mennesker i Greve, og vi har alle sammen brug for rent vand hver eneste dag. Derfor sørger vi nu for, at der kan blive bygget et moderne vandværk, der både kan sørge for vand og samtidig passer pænt ind i landskabet", siger Mortan Martinsson, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

I dag får borgerne vand fra Vandværk Syd og Vandværk Nord, men de er slidte og på længere sigt kan de ikke blive ved med at forsyne borgerne tilfredsstillende med drikkevand.

Bæredygtigt vandværk

I planerne kan man læse, at det nye vandværk skal passe ind i omgivelserne. Vandværket skal have mulighed for at være bæredygtigt med strømforsyning gennem solceller, ligesom overfladevand skal kunne afledes lokalt og i hele området skal det sikres at planter, insekter og dyr trives. Samtidig bliver det tydeligt for forbipasserende, at bygningen er et vandværk, for der skal laves store vinduespartier, så man kan se ind på maskinerne.

Lokalplan i høring

Lokalplanen og tillægget til kommuneplanen er i høring i otte uger. Derefter skal høringssvarene behandles. Begge planer kan ses på greve.dk/planer

I Greve Kommune er der flere vandværker; Greve Vandværk, Tune Vandværk og Kildebrønde Vandværk. Planerne handler om Greve Vandværk.

Sidst opdateret: 23. december 2021

Links

Kontakt

Center for Teknik & Miljø

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver NemID)