Gå til hovedindhold

Smittetal: Det gør kommunen

Kun Styrelsen for Patientsikkerhed kan lukke en skole eller sende elever hjem. Her er hvad Greve Kommune gør for at få smittetallet ned.

15. nov. 2021

Smittetallene i Greve Kommune stiger, og det er især de yngste børn under 12 år, som er smittede. Børnene bliver heldigvis sjældent syge, men de kan bære smitten videre til andre, som ikke kan tåle det. Aktuelt er det især på Strandskolen, Krogårdskolen, Hundige Lilleskole og Arenaskolen, der er klasser eller årgange, som har mange smittede.  

Minimere smitten 

Det er kun Styrelsen for Patientsikkerhed, der kan sende elever hjem eller lukke en skole på grund af coronasmitte. Greve Kommune kan til gengæld gøre andre ting for at minimere smitten, og de er sat i værk: 

  • Børnene skal ikke blandes på tværs af klasser og stuer hverken indendørs eller på udearealerne. 
  • Kommunen opfordrer til at børn i dagtilbud bliver afleveret og hentet uden for institutionerne. 
  • Skolerne undgår så vidt muligt mylder på gange og ved døre.  
  • Sociale arrangementer på tværs af klasserne er aflyst i 14 dage, og herefter vurderer kommunen løbende, hvad der kan gennemføres, og hvad der skal aflyses.  
  • På idræts- og fritidsområdet er kommunen i dialog med foreninger og institutioner. Kommunen anbefaler, at hold bliver lukket, hvis der er en smittet, og først åbner igen, når alle er testet negative.  

Flere kviktest i skolerne  

Kommunen tilbyder kviktest til elever på ni år og derover to gange om ugen. Det er en fordobling i forhold til tidligere.  

Medarbejderne på skoler og i dagtilbud, hvor smitten er høj, kan også blive kviktestet.

Desuden har kommunen et mobilt testteam, der kan teste medarbejderne i dagtilbud samme dag, som der bliver konstateret smitte.

Sidst opdateret: 12. januar 2023

Kontakt

Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver MitID)